Lærernes uddannelse

  • Debat: Ny læreruddannelse udfordrer økonomisk pressede kommuner - staten bør tage et ansvar

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/marts/debat-ny-laereruddannelse-udfordrer-oekonomisk-pressede-kommuner-staten-boer-tage-et-ansvar 2. marts 2023

    Med den nye læreruddannelse får vi styrket undervisningen af fremtidens lærere på professionshøjskolerne. Men det kræver, at alle gode kræfter omkring skolen – lærerne, kommunerne og staten – i fællesskab bruger kræfter på at give den nye læreruddannelse luft under vingerne. Det skriver DLF's Regitze Flannov i et indlæg i Skolemonitor.

  • Hver femte lærer i folkeskolen har ikke en læreruddannelse

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/maj/hver-femte-laerer-i-folkeskolen-har-ikke-en-laereruddannelse 25. maj 2023

    Folkeskolerne har svært ved at tiltrække og holde på de uddannede lærere. I flere kommuner har over 30 procent af underviserne ikke en læreruddannelse, og tendensen er stigende. ”Alvorligt og ikke holdbart,” mener Danmarks Lærerforening.

  • Debat: Hold nu fingrene fra de unges SU

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2024/februar/debat-hold-nu-fingrene-fra-de-unges-su 12. februar 2024

    Regeringens forringelser af SU'en vil få store konsekvenser og ramme ikke mindst unge fra lav indkomstbaggrund. Formænd fra flere store fagforeninger råber regeringen op i et indlæg i Politiken, hvor de opfordrer regeringen til ikke at lægge yderligere pres på de unge.

  • DUS: Universiteter skal ikke gøres til professionshøjskoler

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/oktober/dus-universiteter-skal-ikke-goeres-til-professionshoejskoler 20. oktober 2022

    Forslaget om fireårige universitetsuddannelser kan føre til, at flere vil fravælge en uddannelse til lærer, pædagog og sygeplejerske, som også tager omtrent fire år, skriver de fem formænd i Danske Underviserorganisationers Samråd i et fælles indlæg.

  • DLF: Gode takter i regeringens planer om investeringer i skole, sporskifte og professionsuddannelser

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/marts/dlf-gode-takter-i-regeringens-planer-om-investeringer-i-skole-sporskifte-og-professions-uddannelser 2. marts 2023

    Danmarks Lærerforenings formand, Gordon Ørskov Madsen, ser gode takter i regeringens reformplan på uddannelsesområdet. Dog er han bekymret for, at de unge kandidater nu skal presses hurtigere ud på arbejdsmarkedet.

  • Debat: Lærerjobbet skal være attraktivt

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/september/debat-laererjobbet-skal-vaere-attraktivt 19. september 2022

    Læreruddannelsen slås ud over det faldende antal ansøgere også med et alt for stort frafald. Derfor er der god grund til at hilse det velkomment, at der netop er indgået en politisk aftale om en ændring af læreruddannelsen, skriver formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen i dette debatindlæg.

  • Debat: En bedre folkeskole kræver bedre praktik

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2024/april/debat-en-bedre-folkeskole-kraever-bedre-praktik 10. april 2024

    Ambitionerne for praktikken i den nye læreruddannelse er tårnhøje. Det er der god grund til, for praktikken er en vigtig nøgle til at løse læreruddannelsens og folkeskolens rekrutteringsudfordringer. Det kræver investeringer i praktikken og uddannede praktiklærere, skriver DLF og LL i dette fælles debatindlæg.

  • Debat: Ny læreruddannelse skal forberede de studerende bedre til lærerjobbet

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/februar/debat-ny-laereruddannelse-skal-forberede-de-studerende-bedre-til-laererjobbet 10. februar 2022

    Vi håber, at politikerne på Christiansborg vil holde fast i helheden i den nytænkte læreruddannelse, som efter vores bedste overbevisning vil gøre nyuddannede lærere bedre i stand til at håndtere de ganske komplekse opgaver som fx klasserumsledelse, inklusion, mobning og forældresamarbejde.

  • Lille stigning i ansøgningerne til læreruddannelsen

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/juli/lille-stigning-i-ansoegningerne-til-laereruddannelsen 5. juli 2023

    Flere unge ser mod læreruddannelsen, viser årets kvote 1-ansøgninsgstal. Der er grund til forsigtig optimisme – men stadig et stort arbejde foran os for at sikre flere uddannede lærere i folkeskolen, lyder det i fællesskab fra lærerne og de lærerstuderende.

  • Lærermangel i folkeskolen kræver national handleplan

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/juni/laerermangel-i-folkeskolen-kraever-national-handleplan 2. juni 2022

    En undersøgelse fra AE-rådet viser, at 4 ud af 10 af de nyuddannede lærere arbejder uden for folkeskolen efter fem år. Det er en alvorlig udfordring, der kalder på en national handleplan. Det fortæller DLF-formand Gordon Ørskov Madsen mere om i en video.


  • Her vises 1 til 10 ud af 33

    1 2 3 4

Udvalgte emner