Nyhedsoversigt

 • Nyheder 14. oktober 2016

  Reform-rapport: Mangel på lærere hæmmer undervisningen

  Næsten halvdelen af skolelederne har svært ved at skaffe kvalificerede lærere, viser ny følgeforskning til skolereformen. Og det går ud over kvaliteten i undervisningen.

 • Nyheder 14. oktober 2016

  Stop besparelser på uddannelsesinstitutioner

  Organisationerne bag DUS-samarbejdet har lavet video om konsekvenserne ved besparelser på fx læreruddannelsen

 • Nyheder 11. oktober 2016

  Forældre og elever: Lærerne skal stå for lektiehjælpen

  Hvis eleverne skal have den optimale kvalitet i lektiehjælpen, så skal det være lærerne, som står for det. Sådan lyder det fra Skole og Forældre og Danske Skoleelever.

 • Nyheder 05. oktober 2016

  Debatindlæg: Gode lærere redder verden

  Det er fremragende lærere, der skal redde kloden og sikre demokrati, men det kræver seriøs politisk opbakning. Det skriver Dorte Lange, næstformand for DLF og Annelie Abildgaard, kommunikationschef i Oxfam IBIS.

 • Nyheder 03. oktober 2016

  Bondo fejrer Lærerens Dag på Lejre-skole

  DLF og Oxfam IBIS markerer lærernes store betydning for den enkelte elev og samfundsudviklingen i både Danmark og i udviklingslandene onsdag den 5. oktober. Det sker blandt andet ved et besøg på Kirke Saaby Skole i Lejre.

 • Nyheder 29. september 2016

  Elevers sociale færdigheder skal styrkes

  Børnehaveklasseelever har fået bedre styr på bogstaver og tal. Til gengæld går det den forkerte vej med sociale færdigheder, lyder det fra børnehaveklasselederne.

 • Nyheder 23. september 2016

  Bondo til S: Medarbejdernes faglighed er nøglen

  Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen siger nu, at hun vil tage et opgør med den stigende kontrol og styring af offentligt ansatte. DLF's formand er klar til at finde løsninger, som hjælper borgere og medarbejdere. Det skriver han i et nyt indlæg.

 • Nyheder 16. september 2016

  Eleverne har fået flere timer men færre lærere

  Siden folkeskolereformen blev vedtaget, har eleverne i folkeskolen fået 36 procent flere timer. Det viser nye tal fra OECD. Men antallet af lærere til at undervise er faldet.

 • Nyheder 14. september 2016

  Debat: Hvilken skole ønsker vi?

  Hvorfor har vi en folkeskole, og hvad er skolens grundlæggende opgave? Den debat bør finde sted de kommende år. Sådan lyder det fra formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, i et debatindlæg i Jyllands-Posten i dag.

 • Pressemeddelelser 13. september 2016

  Undersøgelser: Nationale test skader elevernes undervisning

  Ny rapport fra DPU viser, at nationale test skævvrider undervisningen og ikke fungerer som et pædagogisk redskab. Det bakkes op af ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening, der viser, at 86 procent af lærerne mener, at der er for meget fokus på test og målstyring i folkeskolen.

 
1 2 3 4 5 ... 136
Næste ›