Nyhedsoversigt

 • Nyheder 01. juni 2013

  Borgmester til JP: Jeg vil ikke udelukke en lokal aftale

  KL’s chefforhandler Michael Ziegler har sendt et brev til landets 98 borgmestre, hvor han fraråder dem at lave lokale aftaler med lærerne om arbejdstid. Men ifølge Jyllands-Posten vil borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S) ikke nødvendigvis følge Michael Zieglers råd.

 • Nyheder 03. maj 2013

  DLF: Risiko for endnu et lovindgreb i arbejdsgivers favør

  Endnu en gang vil regeringen gribe ind i en igangværende konflikt. Denne gang står lægerne for skud. Scenariet ligner til forveksling det forhandlingsforløb, som lærerne lige har gennemgået, hvor resultatet af overenskomstforhandlingerne nærmest er fastlagt fra starten og ender i et politisk dikteret resultat, som ensidigt er i arbejdsgivernes favør.

 • Nyheder 04. december 2012

  Reformudspil

  Lærerne deler ambitionerne om en spændende, nytænkende, alsidig undervisning, men forstår ikke, at reformen skal finansieres via lærernes forberedelsestid

 • Nyheder 15. august 2012

  Tiden skal bruges til gavn for eleverne

  Hvert eneste minut af lærernes arbejdstid skal bruges på at levere undervisning af høj kvalitet – til gavn for eleverne.

 • Nyheder 13. august 2012

  Bondo til regeringen: Bland jer uden om vores OK-aftaler

  Lærerne har en overenskomst og en rammeaftale med KL. De aftaler skal regeringen ikke blande sig i, lyder det fra lærernes formand Anders Bondo Christensen i kølvandet på nye udmeldinger fra regeringen omkring lærernes arbejdstid.

 • Nyheder 21. juni 2012

  Debat: Skatteudspil underminerer pensionsystemet

  Regeringens aktuelle udspil til en skattereform vil fjerne incitamentet for store grupper – herunder lærerne - til at spare op til deres pension. Dermed er forslaget med til at underminere et ellers velfungerende pensionssystem, lyder det fra Anders Bondo Christensen i dette debatindlæg, som er bragt i Dagbladet Børsen d. 21. juni 2012.

 • Nyheder 26. marts 2012

  TR´er: Sådan kickstarter vi OK-debatten på lærerværelserne

  Web-tv: Hvilke krav skal foreningen stille til de kommende overenskomstforhandlinger? Det spørgsmål skal medlemmerne igang med at diskutere rundt omkring i kredsene og ude på lærerværelserne. Se indslag fra TR-stormøde afholdt sidste uge i København, hvor to TR´er og Anders Bondo Christensen fortæller om deres forventninger til den kommende medlemsdebat.

 • Nyheder 31. august 2011

  Danmarks Lærerforening kræver opgør med jobcirkus for ledige

  På to år er antallet af lærere i løntilskudsjob femdoblet. Lovgivningen medfører kassetænkning i kommunerne og underminerer overenskomsten.

 • Pressemeddelelser 31. august 2011

  Danmarks Lærerforening kræver opgør med jobcirkus for ledige

  På to år er antallet af lærere i løntilskudsjob femdoblet. Lovgivningen medfører kassetænkning i kommunerne og underminerer overenskomsten. Danmarks Lærerforening opfordrer partierne til at komme med en klar udmelding under valgkampen.

 • Pressemeddelelser 09. juni 2011

  Skoleudgifter i frit fald

  Fra 2002 til 2010 er udgifterne til folkeskolen faldet med hele 8,1 procent målt pr. elev i normalundervisningen. Alene fra 2009 til 2010 er udgiftsfaldet på 1135 kr. pr. elev. Det viser en ny opdateret analyse fra BDO Kommunernes Revision foretaget for Danmarks Lærerforening.

Abonnér på

Nyheder fra DLF