Nyhedsoversigt

 • Nyheder 02. november 2016

  Åbent brev til ministeren: Stop besparelser på uddannelsesområdet

  DLF-formand Anders Bondo Christensen har sammen med formændene for BUPL og Dansk Sygeplejeråd i dag sendt et brev til uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs om de varslede besparelser på professionshøjskolerne.

 • Nyheder 13. marts 2013

  Bland jer udenom OK-forhandlinger

  Flere fagforeningsformænd angriber nu regeringen for at skade den danske model.

 • Nyheder 01. januar 2013

  Trepartsforhandlinger om lærernes efteruddannelse

  Pressemeddelelse: Danmarks Lærerforening efterlyser en langt større ambition i folkeskolereformen i forhold til efteruddannelse af lærerne. Og foreningen lægger op til tre-partsdrøftelser om udfordringen.

 • Nyheder 01. juni 2012

  Forspildt chance for at løfte læreruddannelsen

  Politikerne har desværre haft mere øje for professionshøjskolernes ønsker end for kvaliteten i læreruddannelsen, mener lærernes formand Anders Bondo Christensen. Danmarks Lærerforening vil fortsætte arbejdet for en femårig læreruddannelse.

 • Nyheder 26. april 2012

  Færre kvote 2-ansøgninger til læreruddannelsen

  Massive stillingsnedlæggelser og KLs kampagne mod lærernes arbejdstid bærer en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor færre unge søger ind på læreruddannelsen via kvote to, mener Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

 • Nyheder 20. april 2012

  DLF: Læreruddannelse på kandidatniveau kan minimere frafald

  Erfaringerne fra lande som Finland og Canada viser, at en fem-årig læreruddannelse på kandidatniveau ikke alene tiltrækker de bedst kvalificerede og højner fagligheden. Frafaldet på uddannelserne bliver også markant lavere. Derfor er det skuffende, at regeringen i sit udspil ikke tager de nødvendige skridt, lyder det fra Anders Bondo Christensen.

 • Nyheder 14. november 2011

  Folkeskolen kan se frem til flere mænd

  Det er vigtigt, men også realistisk, med en mere ligelig kønsfordeling på de danske lærerværelser, lyder det fra Anders Bondo Christensen. Nye tal fra landets professionshøjskoler viser, at de unge mænd for alvor er på vej til at gøre comeback foran katederet.

 • Nyheder 26. marts 2010

  Der mangler stadig lærere

  Ny undersøgelse viser udbredt lærermangel. Men den stiger ikke længere.

 • Nyheder 15. december 2009

  Førstehjælp til læreruddannelsen

  Udbuddet af linjefag er indsnævret, og de studerende får væsentligt færre undervisningstimer. Det er et par af konsekvenserne af det stigende pres på læreruddannelsen. Nu er det nok, siger Anders Bondo Christensen

 • Pressemeddelelser 18. september 2009

  Læreruddannelse - ekspert i undervisning

  Danmarks Lærerforening og Aarhus Universitet fremlægger i dag et fælles forslag til et forsøg med en forskningsbaseret læreruddannelse. Målet med uddannelsen er at gøre den lærerstuderende til ekspert i undervisning. Forslaget er udtryk for en afgørende nytænkning i forhold til dansk uddannelsestradition.

Abonnér på

Nyheder fra DLF