Nyhedsoversigt

 • Nyheder 27. november 2012

  Nedskæringer rammer især udsatte elever

  En ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening viser, at hver tredje kommune vil spare på det generelle serviceniveau på folkeskoleområdet i 2013. Besparelserne ligger i forlængelse af flere års negativ vækst på folkeskoleområdet.

 • Nyheder 21. november 2012

  Børn med særlige behov mangler støtte i folkeskolen

  To tredjedele af forældrene til børn i klasser, som rummer elever med særlige behov, oplever, at der er for lidt støtte til de pågældende børn. Og halvdelen af forældrene anser dette for en af skolens største udfordringer. Det viser en ny stor undersøgelse, som Epinion har udført for Danmarks Lærerforening.

 • Nyheder 07. september 2012

  Forskningen slår fast: Inklusion kan styrke alle børn

  Det kan lade sig gøre at inkludere børn med særlige behov med et godt resultat. Og det gavner også de andre børn social og fagligt. Det konkluderer to forskere efter at have gennemtrevlet relevant forskning på området. Men inklusion må aldrig blive en spareøvelse, slår formand i DLF, Anders Bondo Christensen fast.

 • Nyheder 07. maj 2012

  DLF: Færre nedslidte vil bidrage til øget arbejdsudbud

  Det er dyrt for samfundet - og udtryk for et overbelastet arbejdsmiljø – at flere lærere må forlade jobbet i utide på grund af psykisk nedslidning. Knæk kurven og de samfundsmæssige gevinster vil automatisk vise sig, mener formanden for Danmarks Lærerforening.

 • Pressemeddelelser 02. maj 2012

  Stop kommunalt svigt af udsatte børn

  Søndag aften satte DR 21 Søndag atter fokus på et kommunalt svigt af udsatte børn, til trods for at der forelå en lang række lærer-underretninger.

 • Nyheder 02. maj 2012

  Stop kommunalt svigt af udsatte børn

  Udsatte børn har krav på den nødvendige hjælp, lyder det fra Danmarks Lærerforening. Regeringen opfordres til at etablere et formelt samarbejde mellem de implicerede faggrupper for at stoppe kommunalt svigt.

 • Pressemeddelelser 13. september 2011

  Hver tredje folkeskolelærer savner hjælp til inklusion

  Mange specialklasseelever, der inkluderes i folkeskolen, får ikke den rette undervisning. Ifølge en rundspørge fra Danmarks Lærerforening blandt 674 lærere vurderer hver tredje, at rammerne på deres skole er for dårlige til kunne imødekomme de nye elevers specielle behov.

 • Nyheder 02. juni 2010

  Fortsat fokus på specialundervisning

  Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) og Anders Bondo Christensen er enige om at sætte yderligere fokus på specialundervisning

 • Pressemeddelelser 06. januar 2009

  Landsdækkende møder om rummelighed

  I dag indleder Danmarks Lærerforening en møderække for tillidsrepræsentanter fra alle landets folkeskoler med fokus på skolens rummelighed. Mødernes tema vil være, hvordan skolen sikrer alle børn den rette undervisning – uanset deres baggrund og særlige behov. Pressen er velkommen til at overvære debatten. Første møde afholdes i Vejle.

 • Nyheder 04. november 2008

  Nej til folkeskolen A/S

  Svenske privatskoler har gjort undervisning til en god forretning. Men en lignende konstruktion herhjemme vil ødelægge folkeskolen, advarer Anders Bondo Christensen

Abonnér på

Nyheder fra DLF