Nyhedsoversigt

 • Nyheder 19. december 2014

  Undersøgelse: Mange elever sidder alene i undervisningstiden

  Kommunerne må sørge for, at skolerne ikke står i en situation, hvor eleverne sidder alene i undervisningslokalerne. Eleverne har ret til god undervisning, lyder opfordringen fra lærernes formand Anders Bondo Christensen.

 • Pressemeddelelser 16. december 2014

  OK 15 handler om mere kvalitet i undervisningen og forbedret arbejdsmiljø

  Pressemeddelelse fra LC: Lærerne har netop udvekslet kravene til overenskomstforhandlingerne med KL og Danske Regioner, mens statens område følger på onsdag. Formanden for Lærernes Centralorganisation, Anders Bondo Christensen, går til forhandlingerne med det mål at få skabt rammer, som giver mere kvalitet i undervisningen, og sikrer at lærerarbejdet er attraktivt.

 • Nyheder 16. december 2014

  Opgørelse: Lærernes sygefravær er i mange kommuner steget med 20 procent

  I 36 ud af 37 kommuner er lærernes sygefravær steget i forhold til sidste år, viser en ny opgørelse fra Danmarks Lærerforening. Der er brug for ordentlige rammer omkring lærernes arbejde samt mere medindflydelse, siger to forskere til Dagbladet Politiken.

 • Pressemeddelelser 15. december 2014

  Den danske model er grundlaget for udvikling af den offentlige sektor

  Pressemeddelelse fra Forhandlingsfællesskabet: Forhandlingsfællesskabet har i dag udtaget lønmodtagersidens generelle krav til overenskomst¬fornyelsen i 2015 på det kommunale og regionale område.

 • Nyheder 09. december 2014

  Flere vikartimer i folkeskolen

  På bare et år er antallet af vikartimer i folkeskolen steget med over 50 procent. Og langt størstedelen af timerne dækkes af vikarer, der ikke er uddannet folkeskolelærere. Utilfredsstillende, lyder det fra formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

 • Nyheder 02. december 2014

  Et flertal af danskerne: Lærerne er presset for hårdt

  Lærerne bliver presset for hårdt med den nye folkeskolereform og de ændrede arbejdstidsregler. Det mener et flertal af danskerne ifølge en ny undersøgelse fra Avisen.dk

 • Pressemeddelelser 27. november 2014

  FN-organisation: Dansk regering skal respektere frie forhandlinger

  Ny afgørelse fra FN-organisationen ILO fastslår, at regeringen burde have inddraget Danmarks Lærerforening i forberedelsen af det lovindgreb, som afbrød lockouten af skolelærerne i foråret 2013. Kun arbejdsgiverne i Moderniseringsstyrelsen blev hørt, og det er beklageligt, fastslår ILO, der forventer, at regering og arbejdsgivere ændrer praksis ved fremtidige overenskomstforhandlinger. En meget tilfredsstillende afgørelse, mener FTF og Danmarks Lærerforening.

 • Nyheder 25. november 2014

  Debat: JP-leder hylder systemet og glemmer virkeligheden

  Debatindlæg af Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag d. 25. november 2014.

 • Nyheder 24. november 2014

  Fordele ved at sikre ordentlig tid på arbejdet

  Både borgerne og arbejdspladsen vinder, når offentligt ansatte har tid til at gøre et ordentligt stykke arbejde. Det nedsætter antallet af stress-sygedage, viser stor undersøgelse blandt offentligt ansatte.

 • Nyheder 18. november 2014

  Lærernes sygefravær stiger

  De nye arbejdsvilkår presser lærernes sygefravær i vejret. Sådan lyder reaktionen fra flere kanter, efter tal fra en række kommuner viser, at sygefraværet for folkeskolelærerne er steget markant i det nye skoleår.

 
1 2 3 4 5 ... 7
Næste ›
Abonnér på

Nyheder fra DLF