Nyhedsoversigt

 • Nyheder 26. juli 2016

  Flygtningebørn har brug for modtageklasser

  Kommuner vil droppe modtageklasser og i stedet sende flygtningebørn direkte ud i almindelige folkeskoleklasser. Problematisk, lyder det fra DLF og flere eksperter.

 • Pressemeddelelser 11. maj 2016

  Inklusionsrapport: Gode anbefalinger, men også behov for handling

  Pressemeddelelse: Rapporten rummer mange gode anbefalinger, men det er nødvendigt med konkrete initiativer, som lærerne kan bruge i hverdagen. Der er brug for handling, for at ambitionen om reel inklusion skal blive en succes, mener Danmarks Lærerforening.

 • Pressemeddelelser / DLF på dagsordenen 08. april 2016

  Ny lov er kæmpe tilbageskridt for integrationen

  Regeringens lovforslag om undervisning af flygtningebørn vil udhule kvaliteten, og det vil blive meget dyrt på længere sigt. Både for det enkelte barn og for samfundet. Danmarks Lærerforening afholder i dag høring på Christiansborg om lovforslaget.

 • Nyheder / Pressemeddelelser / DLF på dagsordenen 11. januar 2016

  Flygtningebørn skal sikres kvalificeret undervisning

  Ifølge et internt notat fra KL mangler der hundredvis af modtageklasser til de mange flygtningebørn, som kommer til Danmark. Lærerforeningen påpeger, at mange af børnene er meget sårbare og har brug for særlig støtte.

 • Pressemeddelelser / Nyheder 17. november 2015

  Rapporter dokumenterer mangel på lærere og for lidt tid til forberedelse

  Pressemeddelelse: Manglen på kvalificerede lærere i folkeskolen er mere end fordoblet på to år, og det hæmmer en optimal undervisning. Samtidig har lærerne for lidt tid til at tilrettelægge og følge op på elevernes undervisning. Det viser netop offentliggjorte statusrapporter fra SFI og KORA om folkeskolereformen.

 • Nyheder 03. november 2015

  Bondo om inklusionseftersyn: Vi skal sikre, at hver eneste elev får god undervisning

  Regeringen har nedsat en ekspertgruppe, der skal kortlægge udfordringerne på inklusions-området. Vi har brug for en målrettet indsats, lyder det fra lærernes formand, som hilser inklusionseftersynet velkommen.

 • Nyheder / Pressemeddelelser 29. september 2015

  DLF om finanslov: Politikerne skal prioritere folkeskolen

  Regeringen har i sit finanslovsudspil ikke afsat ekstra penge til folkeskolen. Det bekymrer DLF, som opfordrer politikerne til at tilføre ressourcer i de kommende forhandlinger.

 • Pressemeddelelser / Nyheder 28. september 2015

  Hver anden kommune lægger op til at spare på skolen

  Ifølge Danmarks Lærerforenings lokale kredse så lægger 44 kommuner ud af 93 op til at spare på skoleområdet i 2016. Mindre støtte til inklusion og flere elever i klasserne kan blive konsekvenserne, som vil kunne mærkes fra næste skoleår.

 • Nyheder / Pressemeddelelser 03. september 2015

  DLF: Umuligt at spare yderligere på folkeskolen

  Flere af landets borgmestre oplyser til Berlingske, at folkeskolen kan risikere at blive ramt af besparelser til næste år, fordi kommunerne skal spare en procent i det såkaldte omprioriteringsbidrag. DLF understreger, at det ikke er muligt at skære på folkeskolen. Der skal omvendt tilføres ressourcer, hvis skolerne skal lykkes med opgaven.

 • Nyheder 27. august 2015

  Skoler får lettere ved at bruge to-lærerordning

  Fremover bliver det muligt for de enkelte skoleledere at konvertere den understøttende undervisning til to-lærerordninger. Det ligger fast efter, at undervisningsministeren har holdt møde med partierne bag skolereformen.

 
1 2 3 4 5 ... 6
Næste ›
Abonnér på

Nyheder fra DLF