Nyhedsoversigt

 • Nyheder 15. juni 2017

  Rapport: 12 faktorer der betyder noget for lærernes arbejdsliv

  Danmarks Lærerforening har i en ny rapport kortlagt, hvilke faktorer der har betydning for et godt lærerarbejdsliv i 2017.

 • Nyheder 09. maj 2016

  Debat: Velfærden halter

  Vi må sammen modarbejde de kvalitetsforringelser, der sker, når der bliver skåret i ressourcerne. Det er budskabet fra Danmarks Lærerforening, BUPL, HK Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening i et debatindlæg bragt i Jyllands-Posten søndag.

 • Nyheder 13. april 2016

  Få hjælp til det psykiske arbejdsmiljø: Book en konsulent gratis

  Et godt psykisk arbejdsmiljø er vigtigt for, at vi kan løse den kommunale velfærdsopgave, lyder det fra KL og Forhandlingsfællesskabet, som netop har sat skub i et samarbejde for at styrke indsatsen. Det inkluderer blandt andet muligheden for at booke en arbejdsmiljøkonsulent – helt gratis.

 • Nyheder 17. december 2015

  Dobbelt så mange lærere skifter job

  Antallet af lærere, der finder et nyt arbejde i en anden kommune eller helt uden for folkeskolen, er mere end fordoblet efter reform og den nye arbejdstidslov. Det viser en ny undersøgelse fra Fagbladet Folkeskolen.

 • Nyheder 17. november 2015

  7.000 færre lærere i folkeskolen på seks år

  Markant færre lærere er blevet virkeligheden i folkeskolen, viser en ny opgørelse. Både Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningen oplever, at skolerne de seneste år har fået færre midler.

 • Nyheder 29. september 2015

  Folkeskolers brug af vikarer er steget med 31 procent

  Det, der har størst betydning for elevernes udbytte af undervisningen, er lærernes kompetencer og kvalifikationer. Derfor er det hverken tilfredsstillende for elever eller lærere, at undervisningen i folkeskolen i stigende grad varetages af ikke-uddannede vikarer, mener lærernes formand Anders Bondo Christensen.

 • Nyheder 09. september 2015

  Det skete på kongressen – dag 1

  Formandens beretning, besøg fra international anerkendt finsk skoleforsker, gæsteindlæg fra undervisningsministeren og vedtægtsændring om antallet af hovedstyrelsesmedlemmer. Det var nogle af de højdepunkter, som kongressens første dag bød på. Få overblikket her.

 • Nyheder / Pressemeddelelser 03. juli 2015

  Lærerne: Dybt bekymrende kommuneaftale

  Det er helt nødvendigt, at folkeskolen får tilført ressourcer, hvis det skal være muligt at løfte skolereformen og inklusion. Sådan lyder det fra Danmarks Lærerforenings formand Anders Bondo Christensen, som er meget bekymret over den kommuneaftale, som regeringen og KL netop har indgået.

 • Pressemeddelelser 17. juni 2015

  Folkeskolelærere tvinges til at arbejde gratis på lejrskole

  En lærer på lejrskole skal arbejde i alle døgnets 24 timer, selvom han kun får løn for 14 timer. Sådan er vilkårene for landets folkeskolelærere efter Folketingets lovindgreb i forbindelse med lockouten, slår ny afgørelse fast.

 • Nyheder 02. juni 2015

  Stigning i lærernes sygefravær – DLF opfordrer til politisk handling

  Der er sket en markant stigning i lærernes sygefravær, efter folkeskolereformen trådte i kraft i august sidste år, viser nye tal. Lærerne er alt for pressede på tid, lyder det fra lærernes formand Anders Bondo Christensen, som opfordrer til politisk handling.

 
1 2 3 4 5 ... 6
Næste ›