Nyhedsoversigt

 • Nyheder / Pressemeddelelser 12. marts 2014

  Knap hver tredje lærer har overvejet at skifte til en anden kommune

  En ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening viser, at knap hver tredje lærer inden for det seneste år har overvejet at søge job i en anden kommune. Årsagen er arbejdsforholdene i deres nuværende arbejdskommune.

 • Nyheder 12. marts 2014

  Fyraftensmøder om professionsidealet

  I denne uge afholdes en række fyraftensmøder rundt omkring i landet. Det er lærernes professionsideal, som er til debat.

 • Nyheder 06. marts 2014

  Borgmestre-rundspørge: Folkeskolereform er underfinansieret

  Der følger ikke nok penge med til at gennemføre folkeskolereformen, svarer næsten hver anden borgmester i en rundspørge foretaget af Altinget.dk.

 • Nyheder 05. marts 2014

  Reform-tyvstart i Klarup: Lærere manglede tid til forberedelse

  85 procent af lærerne følte sig helt eller delvist uforberedte i de to uger, Klarup Skole ved Aalborg afprøvede den arbejdsdag, som bliver virkeligheden efter sommerferien. Et af de store problemer var at få tid nok til at forberede undervisningen.

 • Nyheder 04. marts 2014

  Endnu en kommune indgår en lokalaftale om arbejdstid

  Aftalen om arbejdstid er indgået mellem Ballerup Kommune og Ballerup Lærerforening.

 • Nyheder 04. marts 2014

  Hver tredje lærer føler sig stresset

  Hver tredje lærer føler sig meget stresset, viser en ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening. Lærerne er pressede på ressourcer, lyder en af forklaringerne ifølge lærernes formand Anders Bondo Christensen.

 • Nyheder 03. marts 2014

  Antorini i samråd om "brutal" inklusion

  Liberal Alliance og Venstre hiver ifølge Berlingske Tidende undervisningsministeren i samråd om inklusion – med opbakning fra De Konservative. Partierne mener, at den igangværende inklusionsproces er gået alt for stærkt.

 • Nyheder 27. februar 2014

  Avis: Lærere valfarter til kommuner med lokale arbejdstidsaftaler

  Flere og flere lærere søger mod de kommuner, der har indgået lokale aftaler om arbejdstiden. Viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, DLF og lokale kredse, bekræfter tendensen.

 • Nyheder 26. februar 2014

  DLF: Her gavner A.P. Møller-milliarden mest

  I dag bliver ansøgningsbetingelserne til den første del af A. P. Møller Fondens donation til folkeskolen offentliggjort. Anders Bondo Christensen giver til Berlingske Tidende sit bud på, hvordan pengene kommer folkeskolen bedst til gavn.

 • Nyheder 26. februar 2014

  Bondo om McKinsey-kontrakt: Kontrol og styring gavner ikke elevernes undervisning

  Formanden for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen kalder det ekstrem topstyring og til skade for elevernes undervisning, at det private konsulentfirma McKinsey nu skal inddrages i arbejdet med at gennemføre den nye folkeskolereform.