Nyheder

 • Pressemeddelelser / Nyheder 28. juli 2017

  Bondo: Læreruddannelsen skal opgraderes

  Mens flere kommuner har problemer med at rekruttere lærere, er det problematisk, at vi ser ledige pladser på landets læreruddannelser. Et løft af uddannelsen vil kunne tiltrække flere dygtige studerende, mener Anders Bondo Christensen, formand for DLF.

 • Nyheder 05. april 2016

  Folkeskolens rekrutterings-problemer: DLF har foretræde på Christiansborg i dag

  DLF-formand Anders Bondo Christensen har i dag foretræde for Folketingets børne- og undervisningsudvalg. Her vil han fortælle om skolernes helt akutte problemer med at skaffe lærere og fremlægge foreningens syn på en række af de udfordringer, skolerne og medarbejderne står over for lige nu.

 • Nyheder / DLF på dagsordenen 15. marts 2016

  17.000 lærere har valgt skolen fra

  Mere end hver femte læreruddannede arbejder ikke i skolen, viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Problematisk, når der er lærermangel i folkeskolen, lyder det fra Anders Bondo.

 • Nyheder 29. januar 2016

  Hver syvende lærer i folkeskolen har ingen læreruddannelse

  6.688 lærere i landets folkeskoler har ikke nogen form for læreruddannelse, viser tal fra Danmarks Statistik. Tallene kommer i kølvandet på to undersøgelser, der viser udfordringer med at rekruttere lærere og en tendens til kompetenceflugt fra folkeskolen.

 • Nyheder / DLF på dagsordenen 19. januar 2016

  Mange lærere søger væk fra folkeskolen

  Antallet af lærere, der forlader folkeskolen, er steget med 31 procent, siden Folketinget vedtog skolereformen og nye arbejdstidsregler. Det viser tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

 • Nyheder / DLF på dagsordenen 19. januar 2016

  Lærermangel: Skoler har problemer med at finde lærere

  3 ud af 4 kommuner har inden for det seneste år oplevet problemer med at finde læreruddannede til ledige stillinger på folkeskolerne.