Nyheder

 • Nyheder 11. oktober 2016

  Forældre og elever: Lærerne skal stå for lektiehjælpen

  Hvis eleverne skal have den optimale kvalitet i lektiehjælpen, så skal det være lærerne, som står for det. Sådan lyder det fra Skole og Forældre og Danske Skoleelever.

 • Nyheder 05. oktober 2016

  Debatindlæg: Gode lærere redder verden

  Det er fremragende lærere, der skal redde kloden og sikre demokrati, men det kræver seriøs politisk opbakning. Det skriver Dorte Lange, næstformand for DLF og Annelie Abildgaard, kommunikationschef i Oxfam IBIS.

 • Nyheder 03. oktober 2016

  Bondo fejrer Lærerens Dag på Lejre-skole

  DLF og Oxfam IBIS markerer lærernes store betydning for den enkelte elev og samfundsudviklingen i både Danmark og i udviklingslandene onsdag den 5. oktober. Det sker blandt andet ved et besøg på Kirke Saaby Skole i Lejre.

 • Nyheder 29. september 2016

  Elevers sociale færdigheder skal styrkes

  Børnehaveklasseelever har fået bedre styr på bogstaver og tal. Til gengæld går det den forkerte vej med sociale færdigheder, lyder det fra børnehaveklasselederne.

 • Nyheder 23. september 2016

  Bondo til S: Medarbejdernes faglighed er nøglen

  Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen siger nu, at hun vil tage et opgør med den stigende kontrol og styring af offentligt ansatte. DLF's formand er klar til at finde løsninger, som hjælper borgere og medarbejdere. Det skriver han i et nyt indlæg.

 • Nyheder 16. september 2016

  Eleverne har fået flere timer men færre lærere

  Siden folkeskolereformen blev vedtaget, har eleverne i folkeskolen fået 36 procent flere timer. Det viser nye tal fra OECD. Men antallet af lærere til at undervise er faldet.

 • Nyheder 14. september 2016

  Debat: Hvilken skole ønsker vi?

  Hvorfor har vi en folkeskole, og hvad er skolens grundlæggende opgave? Den debat bør finde sted de kommende år. Sådan lyder det fra formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, i et debatindlæg i Jyllands-Posten i dag.

 • Nyheder 07. september 2016

  Udsatte folkeskoler mister million-beløb

  Færre lærere til eleverne og mindre tid til inklusion. Det kan blive konsekvensen for folkeskoler i landets 54 fattigste kommuner, som står til at miste et særligt skolereform-tilskud på 600 millioner kroner. Lærere, ledere og forældre advarer mod besparelserne og opfordrer Christiansborg til at videreføre tilskuddet på finansloven.

 • Nyheder 31. august 2016

  Stadig pladser til højskolepædagogisk konference

  Det er stadig muligt at få en plads, når Danmarks Lærerforening, Folkehøjskolerne og Center for Ungdomsforskning inviterer alle med interesse for skole, pædagogik og uddannelse til højskolepædagogisk konference i slutningen af september. Tilmeldingsfristen er 10. september

 • Nyheder 29. august 2016

  Bliv uddannet Lærer og Meningsdanner

  Har du endnu ikke søgt, kan du stadig nå at søge om en plads på den populære uddannelse Lærer og Meningsdanner, som Danmarks Lærerforening tilbyder i samarbejde med Cevea. Ansøgningsfrist er 9. september.