Nyhedsoversigt

 • Nyheder 13. december 2016

  Lærerkonflikt var aftalt spil

  Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt indrømmer i søndagens Politiken, at hun var med til at beslutte lockouten af lærerne i 2013.

 • Nyheder 07. december 2016

  Dorte Lange valgt som næstformand i europæisk lærerforening

  DLF’s næstformand Dorte Lange kan nu også kalde sig næstformand i den europæiske lærerforening Etuce.

 • Pressemeddelelser 06. december 2016

  Lærernes faglighed er afgørende for, at eleverne løfter sig

  Det er fortsat ikke interessant at sammenligne PISA-resultater med andre lande, men erfaringer fra internationale undersøgelser, om hvad der gør en forskel for eleverne, er yderst interessante.

 • Pressemeddelelser 04. december 2016

  Lærere bliver ved med at forlade folkeskolen

  Lærerne forlader fortsat folkeskolen i høj grad tre år efter vedtagelse af skolereform og arbejdstidsregler.

 • Pressemeddelelser 29. november 2016

  Rapport: Lærernes engagement og kvalitet i undervisningen kan løfte eleverne

  Når lærere får mulighed for at bruge deres faglige engagement, har det betydning for elevernes præstationer. Og det er ikke mængden af undervisningstimer, men derimod indholdet af undervisningen, som løfter eleverne fagligt, viser ny international skoleundersøgelse. Danmarks Lærerforening opfordrer politikerne til at inddrage forskningen i udviklingen af folkeskolen.

 • Pressemeddelelser 28. november 2016

  Lærerforening: Ser frem til fortsat samarbejde med Riisager – nu som minister

  Liberal Alliances Merete Riisager er udnævnt til ny undervisningsminister, og formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er klar til at samarbejde om at styrke folkeskolen.

 • Pressemeddelelser 27. november 2016

  DLF inviterer til samarbejde om at få alle elever med

  I dag har Venstre, Konservative og Liberal Alliance præsenteret et nyt regeringsgrundlag, hvor blandt andet folkeskolen bliver fremhævet. Danmarks Lærerforening er klar til samarbejde om at løfte fagligt svage elever. De positive erfaringer med læseprojektet ”Vi læser for livet”, der byggede systematisk formidling af viden fra forskningen og styrkelse af lærernes kompetencer, kan være modellen for en fælles indsats.

 • Nyheder 23. november 2016

  Rapport: Inkluderede elever har brug for differentieret undervisning

  Elever med særlige behov i folkeskolen har brug for mere differentieret undervisning, viser ny rapport fra SFI, skriver Politiken i dag. Både lærere og forældre bakker op.

 • Nyheder 19. november 2016

  Folkeskolen totalt overset i finanslov

  Regeringen har lavet finanslovsaftale for 2017. Folkeskolen, Danmarks vigtigste samfundsinstitution, når det gælder mennesker, der lykkes med deres liv, et harmonisk samfund og muligheder for vækst i en globaliseret verden, er totalt overset. Politikerne løber fra deres ansvar.

 • Nyheder 18. november 2016

  Ny undersøgelse: Lærere forlader kommuner uden lokalaftale

  Kommuner uden lokalaftale har sværere ved at holde på lærerne end kommuner med en lokalaftale. Det viser ny undersøgelse fra Danmarks Statistik.