Evaluering og prøver

  • Ny lov om evaluering og bedømmelse i folkeskolen vedtaget

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2022/juni/ny-lov-om-evaluering-og-bedoemmelse-i-folkeskolen-vedtaget 9. juni 2022

    Folketinget har vedtaget en ny lov om test, evaluering og bedømmelse i folkeskolen, der blandt andet afskaffer uddannelsesparathedsvurderingerne og de nationale test i deres nuværende form. DLF kalder loven et stort skridt i den rigtige retning.

  • Nye fagplaner skal give større frihed til den gode undervisning

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2024/januar/nye-fagplaner-skal-give-stoerre-frihed-til-den-gode-undervisning 31. januar 2024

    Regeringen har præsenteret første skridt på vejen til nye fagplaner i folkeskolen. DLF-formand Gordon Ørskov Madsen glæder sig over, at arbejdet med nye, forenklede læreplaner nu kan gå i gang.

  • DLF: Tre ting står i vejen for den praksisnære undervisning

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/marts/dlf-tre-ting-staar-i-vejen-for-den-praksisnaere-undervisning 29. marts 2023

    Syv ud af 10 lærere vurderer i ny undersøgelse, at mere praksisnær undervisning i folkeskolen kan gøre eleverne mere motiverede. Lærerne vil ifølge DLF-formand Gordon Ørskov gerne variere undervisningen mere, men tre ting står i vejen: Manglende tid, frihed og fysiske forhold på skolerne.

  • Debat: Børn og unge skal rustes til en digital fremtid – på godt og ondt

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/februar/debat-boern-og-unge-skal-rustes-til-en-digital-fremtid-paa-godt-og-ondt 10. februar 2023

    Skolerne skal ikke blot skærme børn og unge fra digitale løsninger og kunstig intelligens, men lære de unge at forholde sig til den digitale virkelighed, der omgiver dem. Det skriver en række uddannelsesaktører i et fælles indlæg i Altinget.

  • Skolens parter: Sæt folkeskolen fri, så vi lokalt kan lave en bedre skole

    Sti: https://www.dlf.org/nyheder/2023/august/skolens-parter-saet-folkeskolen-fri-saa-vi-lokalt-kan-lave-en-bedre-skole 7. august 2023

    Mange af de regler, som definerer skolen, giver ikke mening, hvis vi vil lave en skole, hvor eleverne både bruger hænder og hoved, og hvor der både er plads til variation og fordybelse. Det skriver parterne omkring folkeskolen i et fælles indlæg i Jyllands-Posten.

Udvalgte emner