Barsel og omsorg Barsel

Ferie og barsel/adoption

Du kan som hovedregel ikke holde ferie, når du er på orlov.

 

Du kan ikke holde ferie

Du kan ikke holde ferie, når du er på barsels- eller adoptionsorlov, medmindre du holder udskudt orlov eller delvist har genoptaget dit arbejde. Hvis du arbejder et sted, hvor ferien skal holdes på det tidspunkt, hvor du er på orlov (ex. en skole), vil du derfor have din ferie til gode, til når du er tilbage fra din orlov.

Hvis du på grund af din orlov ikke kan holde din ferie, inden ferieåret er slut, skal du have den udbetalt. Du kan også spørge din leder, om det er muligt at få den flyttet til næste ferieår.

Danmarks Lærerforening anbefaler, at du aftaler, hvornår din ferie skal afholdes eller eventuelt udbetales, inden du går på orlov. Din tillidsrepræsentant eller din lokale kreds kan hjælpe dig.

 

Optjening af ferie

Du optjener ferie som normalt, lige meget om du er på orlov med løn eller dagpenge. Du optjener ingen ferie for de uger, hvor du hverken har udbetalt dagpenge eller løn.

Når du i det næste ferieår skal holde den ferie, du har optjent under din orlov, har du ferie med sædvanlig løn i hele ferieperioden.

Hvis du skifter arbejdsgiver, får du ikke ferie med løn, men i stedet et feriekort, hvor din feriegodtgørelse er beregnet som 12,5 pct. af din løn.
I de perioder af din orlov hvor du har fået dagpenge, bliver feriegodtgørelsen på 12,5 pct. beregnet som en tredjedel af det pensionsbidrag, der er indbetalt til Lærernes Pension.