Støtteordninger

Du har mulighed for at få en række støtteordninger, hvis du har en nedsat arbejdsevne på grund af et handicap eller en kronisk sygdom og er i arbejde.


Her på siden kan du læse om: 

 

Få støtte på jobcentret

Der findes i dag mange støtteordninger, der kan kompensere for den nedsatte arbejdsevne, så du kan blive ved med at arbejde, selvom du har et handicap eller er kronisk syg.

Det kan for eksempel være bestemte hjælpemidler, en speciel arbejdspladsindretning eller en personlig assistance på arbejdspladsen, der kan udføre de praktiske funktioner på arbejdet, som du ikke selv kan varetage.

Du skal søge om at få støtte hos jobcentret, som kan hjælpe og rådgive dig. 

 

Søg viden og vejledning

Hvis du er medlem af en handicaporganisation, kan du her få rådgivning om, hvilke støtteordninger der vil være oplagte for dig. Den viden kan du bruge, når du snakker med jobcentret.

En typisk problematik er for eksempel nedsat hørelse. Du kan læse mere om nedsat hørelse hos Høreforeningen og se oversigt over andre handicaporganisationer her

Danmarks Lærerforening kan hjælpe dig med at få overblik over, hvilke muligheder du har for at få støtte på din arbejdsplads. Kontakt din lokale kreds for hjælp.

 

Ledig og nedsat arbejdsevne

Hvis du har nedsat arbejdsevne og er ledig, er der en række forskellige ordninger, som kan hjælpe dig med at komme i arbejde igen. Det er din a-kasse og dit jobcenter, der hjælper dig, hvis du bliver ledig.

 

Til top

 

Mere om bl.a. støtteordninger