Vi kæmper for bedre forhold i folkeskolen

Med en ny kampagne sætter Danmarks Lærerforening fokus på de mange opgaver, lærerne har ved siden af undervisningen, og hvordan de har værdi for eleverne

En ordblind elev som har brug for et særligt forløb. En konflikt mellem to elever. Et pludseligt IT-nedbrud. Teammøde om det faglige indhold i en tur til Zoologisk Have. Krisemøde med pigegruppen i 5.c om adfærd på sociale medier. En snak med en ulykkelig elev i klemme i forældrenes skilsmisse. Møde med kollegerne om den kommende emneuge om Danmark som kolonimagt. Opsyn med 6.b, fordi deres dansklærer skal vikardække i indskolingen pga. akut opstået sygdom. 

Dette er blot et udpluk af de mere eller mindre planlagte ting, der sker på en typisk arbejdsdag for en lærer. Lærerjobbet rækker langt ud over undervisningen, og hver enkelt ting har stor betydning for eleverne.

Med en ny kampagne sætter Danmarks Lærerforening fokus på de opgaver, lærerne jonglerer til hverdag. Men rigtig mange lærere oplever, at de under de nuværende forhold har svært ved at levere undervisning i høj kvalitet. For folkeskolen er presset, og der mangler ressourcer til at sikre, at alle elever får det udbytte af folkeskolen, som de bør have.

Lærerne har mange ambitioner på elevernes vegne, og der er et stort potentiale – men der er behov for bedre forhold i folkeskolen, hvis potentialet skal udfoldes ordentligt. Klik her, hvis du være med i kampen for bedre forhold i folkeskolen? 

Se kampagnefilmen om alt det, lærerne gerne vil

Janus er en af de lærere, der forsøger at få enderne til at mødes i en hverdag, hvor der altid sker uforudsete ting, der har stor betydning for elevernes hverdag og trivsel.

Se kampagnefilmen her: