Nyheder

Overenskomst-pension er fortsat en rigtig god ordning

Ny analyse fra Danica Pension sår tvivl om arbejdsmarkedspensionerne. Konklusionerne er misvisende, påpeger Gordon Ørskov Madsen, formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening og bestyrelsesmedlem i Lærernes Pension.

Overenskomstpension er fortsat en rigtig god ordning. Det er konklusionen fra Lærernes Pension på baggrund af en analyse fra Danica Pension, som har sat spørgsmålstegn ved overenskomstpensionerne. Danicas analyse blev bragt i Politiken og flere andre medier onsdag d. 21. maj. 

Lærernes Pension har kigget analysen grundigt igennem. Konklusionerne er misvisende, påpeger Gordon Ørskov Madsen, formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening og bestyrelsesmedlem i Lærernes Pension. 

 ”Det er velkendt at de store finansielle virksomheder har problemer med arbejdsmarkedspensionsordningernes mere solidariske principper. Men at det lige frem skulle være en dårlig forretning med en pensionsordning, er simpelthen ikke korrekt. De danske arbejdsmarkedspensioner er det bedste system i verden. Pensionsordningen giver lærerne mulighed for en god og tryg alderdom, og vi har tiltro til at politikerne vil løse de åbenlyse skattemæssige problemer, der består i en alt for høj beskatning af ganske almindelige menneskers ekstra pensionsopsparinger," siger Gordon Ørskov Madsen.