Nyheder

Skolelederne: Skolerne mangler ressourcer

Der er ikke tilstrækkelige ressourcer på skolen til at løfte opgaven. Sådan lyder det fra 40 procent af skolelederne i en ny undersøgelse.

For meget arbejde, for lidt tid og for få ressourcer. Sådan lyder dommen over situationen på landets skoler lige nu fra skolelederne i en ny medlemsundersøgelse fra Skolelederforeningen, som Politiken omtaler i dag.

Læs også: Politiken: Tiden forsvinder mellem hænderne på skolelederne

Her svarer 40 procent, at de ikke mener, at der er nok ressourcerne på skolen til at løfte reformen.

- Vi er nødt til at se på, om der er de ressourcer, der skal til for at kunne løfte skolereformen ordentligt. Og når vi kan se, at skolelederne har så travlt, at de ikke kan nå det, som de gerne vil, råber vi højt, siger formand for Skolelederforening, Claus Hjortdal, til Politiken.

Også formand for landsorganisationen Skole og Forældre, Mette With Hagensen, udtrykker sin bekymring over situationen:

Læs også: TV2 Nyhederne: Hver fjerde skoleleder føler sig presset af skolereform

- Hvis man kigger fra 2009 og frem, er der på landsplan blevet færre penge til skolerne per elev, samtidig med, at der er blevet flere opgaver: mere it i undervisningen, inklusionsdagsordenen – og så en folkeskolereform, siger hun til Politiken og nævner også problemet med manglende ressourcer i lektiecaféerne:

- Vi ser eksempler på, at der er én voksen til stede til 30 børn. Det sætter altså en begrænsning for, hvad man kan lære børnene, siger Mette With Hagensen til Politiken.