Nyheder

Ministeren vil gøre skoledagene kortere

Den nye undervisningsminister, Merete Riisager (LA), har planer om at lave flere justeringer af skolereformen. Blandt andet vil hun gøre skoledagene kortere.

- Jeg vil foretage nogle justeringer, så skoleformen ikke bliver en katastrofe.

Sådan sagde undervisningsminister Merete Riisager, da hun tidligere på ugen gæstede TV 2 NEWS magasinet, Lippert - et walk and talkshow.

En af de ting, som undervisningsministeren vil tage fat i, er skoledagens længde.

- Op mod 40 procent af forældrene mener, at skoledagene stadigvæk er for lange, så det skal vi have kigget på, siger Merete Riisager til TV 2 NEWS magasinet, Lippert - et walk and talkshow.

DLF: Brug for justeringer
Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er enig i, at der blandt andet skal kigges på skoledagens længde:

LÆS OGSÅ: TV2.dk: Minister: Skoledagene er for lange

- Reformen har alt for meget fokus på kvantitet frem for kvalitet. Eleverne skal gå langt flere timer i skole, samtidig med at der blevet færre lærere til at skabe indhold i timerne. Det hænger selvfølgelig ikke sammen, siger han til TV2.dk og fortsætter:

- Alt for mange lærere forlader i øjeblikket folkeskolen, fordi de oplever, at der ikke er mulighed for give eleverne en undervisning, som de kan stå inde for. Derfor skal der nu lyttes til elever, forældre og lærere, så vi får skabt en skole, der har befolkningens opbakning.

Emner

Målgruppe