Nyheder

Flere end hver tredje kommune giver grønt lys til kortere skoledage

Der er allerede nu mulighed for, at eleverne kan få en kortere skoledag i mere end hver tredje kommune, og flere kommuner er klar til at åbne op for kortere skoledage. Det viser en opgørelse, som folkeskolen.dk har foretaget.

Mange kommuner tager nu godt imod muligheden for at forkorte skoledagen. 36 kommuner har givet grønt lys til, at skoledagen kan kortes ned og konverteres til tolærerordninger. Flere er tæt på at følge trop. Det viser en research på alle 98 kommuner, som Folkeskolen.dk har foretaget.

Læs også: Fagbladet Folkeskolen: Flere end hver tredje kommune har åbnet op for kortere skoledage

I et svar til folkeskolen.dk skriver undervisningsminister Ellen Trane Nørby, at antallet af kommuner, der nu har åbnet op for en kortere skoledag, er et udtryk for, at kommunerne tager ansvar for at lykkes med implementeringen af reformen.

- Vi har ikke de endelige tal for, hvor mange skoler, der i år benytter muligheden, men når en række skoler har gjort det, tyder det på, at de er i gang med at implementere reformen på en måde, der passer til deres behov. Det ser jeg som et udtryk for, at de lokalt tager ansvar for at udfylde folkeskolereformens rammer, skriver hun.

Læs også: Ritzau: Stort flertal af kommunerne arbejder for kortere skoledage