Nyheder

Flertal for kortere skoledag i København

Der tegner sig et flertal i det Københavnske Børne- og Ungdomsudvalget (BUU) for at give skolelederne mulighed for at konvertere dele af den understøttende undervisning til en tolærerordning.

Skolelederne i København skal selv have lov til at korte i skoleskemaet ved at konvertere den understøttende undervisning til en ekstra underviser i fagtimerne. Det stemmer et flertal i dag for i Københavns Kommune, skriver Fagbladet Folkeskolen. 

Det er Enhedslisten, SF, Konservative og Dansk Folkeparti, som står bag forslaget i kommunens børne- og ungdomsudvalg.

Socialdemokraterne i København bakker ifølge fagbladet op, og derfor tegner der sig et flertal udenom børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) til at uddelegere beslutningskompetencen til skolelederne på de Københavnske skoler.

Læs også: Fagbladet Folkeskolen: Flertal uden om borgmester giver kortere skoledage

Ifølge Københavns Lærerforening er det gode perspektiver i at konvertere timerne til tolærerordninger.

- Understøttende undervisning er en kunstig politisk opfindelse, som har vist sig utrolig vanskelig i praksis. Idéen er, at man prøver at lege undervisningen ind i den understøttende undervisning, men det er en af de ting, der ikke er lykkedes særlig godt i reformen, siger formand for Københavns Lærerforening Jan Trojaborg til TV 2 Lorry.

Han ser dog noget, der minder om en gordisk knude i regnestykket omkring konverteringen af timer. Hvis man laver skoledagen kortere for de små elever, skal de nemlig være længere i fritidshjem, skriver TV 2 Lorry.

- Der er ikke penge til, at børnene kan komme mere i fritidshjem. Hvem skal betale for det? Jeg kan ikke se, hvordan man vil løse det problem. Jeg tror ikke, skolerne er interesserede i at overføre penge til fritidshjemmene, forsætter han.

Læs også: TV 2 Lorry: Skolebørn får flere kortere skoledage i København