Nyheder

Ministeriet: Individuelle mål er ikke et krav

Lærerne skal ikke lave individuelle mål for eleverne i de enkelte undervisningsforløb, lyder beskeden nu fra Undervisningsministeriet.

Lærerne skal med skolereformen lave individuelle mål for eleverne i de enkelte undervisningsforløb.

Sådan har mange skoler opfattet den vejledning om læringsmålstyret undervisning, som Undervisningsministeriet står bag. Det har skabt frustration hos lærerne. Men det er en misforstået tolkning, siger kontorchef i Undervisningsministeriet og leder af læringskonsulenterne, Anders Andersen, til Folkeskolen.dk:    

Læs også: Folkeskolen.dk: Ministeriet: Læreren skal ikke opstille individuelle mål for hver elev 

- Tanken i vejledningen om læringsmålstyret undervisning er, at læreren med udgangspunkt i Fælles Mål opstiller læringsmål for undervisningsforløbet og klassen - og ikke for den enkelte lektion og for den enkelte elev.

Det vækker glæde hos Danmarks Lærerforenings formand:

- Det er noget, mange lærere har været meget kritiske over for, fordi man synes, man skal bruge en frygtelig masse tid på bureaukrati, der ikke kan bruges til noget som helst, siger Anders Bondo Christensen til Ritzau.

Læs også: TV2.dk: Lærere glæder sig over opgør med måltyranni 

Han understreger samtidig, at lærerne arbejder med mål for eleverne og undervisningen:

- Men det at opstille mål for hver eneste elev i hvert eneste undervisningsforløb, det har et helt andet omfang end målene i forhold til en elevplan, siger Anders Bondo Christensen til Ritzau.