Nyheder

Skoler giver elever kortere skoledage

Flere kommuner vælger nu ifølge Berlingske at give skolerne mulighed for at droppe de lange skoledage med understøttende undervisning og faglig fordybelse og i stedet indføre tolærerordning.

De lange skoledage med understøttende undervisning og faglig fordybelse er nu på flere skoler delvist skiftet ud med tolærerordning, så skoledagen bliver kortere for eleverne.

Det skriver Berlingske i dag på baggrund af en rundringning, som Berlingskes børneavis Kids’ News har lavet til 20 kommuner. Her svarer 9 kommuner, at de allerede nu har givet skolelederne mulighed for at lave kortere skoledage.

Det sker på baggrund af det hyrdebrev, som undervisningsminister Ellen Trane Nørby sendte ud i starten af året. Her gjorde hun opmærksom på kommunernes mulighed for at erstatte dele af den understøttende undervisning og faglige fordybelse med tolærerordninger.

 - Hvis man bruger ressourcerne på at skabe højere kvalitet i de timer, eleverne får, kan der være god mening i det, siger formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til Berlingske.

Læs mere: Berlingske: Skoler dropper den lange skoledag 


»Det kan give et løft både fagligt og trivselsmæssigt«
En af de kommuner, hvor skolerne allerede har benyttet sig af muligheden, er Hvidovre.

 - Stort set alle vores skoler har taget imod det her tilbud. Nogle har allerede lavet skemaet om; andre er i gang med det, siger Kenneth F. Christensen, formand for børne- og undervisningsudvalget i Hvidovre Kommune, til Berlingske.

På Risbjergskolen i Hvidovre har man lavet skemaet om for næste halvår, så der i stedet for den understøttende undervisning og lektiecafé kommer til at være to lærere i flere af timerne.

- Det kan give et løft både fagligt og trivselsmæssigt, siger skoleleder René Sjøholm til Berlingske.

Han fortæller til avisen, at den ekstra lærer skal bruges til at dele klasserne op i hold, så både de fagligt stærke og svage elever bliver udfordret og trives.