Nyheder / DLF på dagsordenen

Lærermangel: Skoler har problemer med at finde lærere

3 ud af 4 kommuner har inden for det seneste år oplevet problemer med at finde læreruddannede til ledige stillinger på folkeskolerne.

Det er svært at finde læreruddannede til de ledige stillinger på folkeskolerne i 72 kommuner. 

Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Lærerforening, hvor de lokale kredse med kendskab til de enkelte skoler har svaret på, om skolerne har haft problemer med at finde læreruddannede til ledige stillinger inden for det seneste år.  

Læs mere: Berlingske: Lærermangel i folkeskolen sender studerende bag kateder

- Vi hører dagligt om kommuner, der har ledige lærerstillinger, der ikke er ansøgere til, siger formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til Berlingske.

Læs mere: Analysenotat om lærermangel

Mange af kommunerne har i stedet måttet ansætte ikke-læreruddannede, få stillingen dækket af andre lærere på skolen eller aflyse elevernes undervisning.

- Forældre og børn oplever i øjeblikket meget kontant, at eleverne får skiftende lærere og i lange perioder bliver undervist af folk, der ikke har en læreruddannelse. I nogle kommuner er 10-15 procent af stillingerne besat af folk uden læreruddannelse, og jeg talte med en forælder forleden, hvis barn havde haft fem matematiklærere i løbet af et skole­år. Det er rigtig skidt, siger Anders Bondo Christensen til Berlingske. 

Se danmarkskortet: Her er det svært at finde uddannede lærere