Nyheder

Flere kommuner har lokalt samarbejde om arbejdstid næste skoleår

I 64 kommuner har den lokale lærerkreds og kommunen lavet en aftale om lærernes arbejdstid. Det giver mere fleksibilitet og er med til at skabe bedre undervisning, mener DLF.

Når landets folkeskoler slår dørene op for eleverne efter sommerferien, vil der være flere lærere end sidste skoleår, der arbejder i en kommune med en lokal aftale om arbejdstid. 

Der er nemlig allerede nu indgået lokalaftaler, fælles forståelser eller lignende med den lokale lærerkreds i 64 kommuner. Det er to mere end sidste skoleår.  

Formand for Overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening er glad for, at endnu flere kommuner har valgt at indgå aftaler med den lokale kreds:

LÆS OGSÅ: Jyllands-Posten: Stadig flere kommuner laver lokale aftaler om lærernes arbejdstid 

- De (lokalaftalerne, red.) sætter en ramme for lærerenes arbejde, og de er med til at skabe bedre undervisning. Det helt store problem de seneste år har været, at lærere ikke har haft nok tid til at forberede undervisningen, og derfor har der været et stort behov for at få sat rammer for arbejdet og for at få sat loft på antallet af undervisningslektioner, siger Gordon Ørskov Madsen til Jyllands-Posten.

Mange steder betyder aftalen ifølge Gordon Ørskov Madsen, at lærerne får noget af den fleksibilitet, de tidligere har haft, tilbage.

- Der har manglet fleksibilitet, hvor der har været et krav om tilstedeværelse frem til kl. 17, men det er man ved at bløde op på mange steder. Hvis man har undervist 7.b til kl. 15, så er det ofte fornuftigt lige at lave noget andet et par timer og så forberede sig om aftenen. Og netop det er i dag igen også helt o.k. i mange kommuner, siger Gordon Ørskov Madsen til Jyllands-Posten.

Han forventer, at der vil blive indgået endnu flere aftaler de kommende år:

- Kommunerne bruger lokalaftalerne til at rekruttere lærere. Det er ganske enkelt lettere for dem at tiltrække kvalificerede lærere, hvis de har en attraktiv lokalaftale. Og det incitament vil blot blive mere kraftigt de kommende år, siger Gordon Ørskov Madsen til Jyllands-Posten.