Nyheder / DLF på dagsordenen

Kampagne: Alle børn har ret til undervisning i folkeskolen – også flygtningebørn

Danmarks Lærerforening har sammen med en række organisationer startet en kampagne og en underskriftsindsamling for at protestere mod en ny særlov, der vil udhule kvaliteten i flygtningebørnenes undervisning.

- Alle børn har ret til undervisning i folkeskolen. Regeringen vil udhule kvaliteten af flygtningebørnenes undervisning i et ”særligt tilbud” uden for folkeskolen. Det skal vi ikke acceptere. Flygtningebørnene skal blive en del af folkeskolens fællesskab så hurtigt som muligt. De skal lære dansk og udvikle deres faglige kompetencer på lige fod med danske børn. Det er en god investering både for det enkelte barn og for samfundet. Derfor opfordrer vi Folketingets politikere til at stemme nej til regeringens nye særlov, der vil betyde, at flygtningebørn risikerer at få dårligere undervisning i et ”særligt tilbud” udenfor folkeskolen. Det skal vi ikke acceptere.

Sådan lyder opfordringen fra Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, DUI-LEG og VIRKE, BUPL, Dansk Psykolog Forening og Uddannelsesforbundet, som i dag kører en annoncekampagne i flere landsdækkende dagblade. Målet er at få bremset et nyt lovforslag, som betyder, at flygtningebørn risikerer at få et dårligere undervisningstilbud – uden for folkeskolen – end resten af landets børn.

Lovforslaget bliver fremsat i morgen onsdag, så derfor har organisationerne indrykket annoncer og startet en underskriftindsamling for at få politikerne til at tænke sig om en ekstra gang før førstebehandlingen af lovforslaget i næste uge.

Læs også: Fagbladet Folkeskolen: Underskriftsindsamling mod lovforslag om flygtningebørn.

Flere end 1.000 danskere har allerede skrevet under. Du kan vise din opbakning ved at skrive under på underskriftsindsamlingen - Alle børn har ret til undervisning i folkeskolen

Læs mere om Danmarks Lærerforenings arbejde for at sikre god undervisning til flygtningebørn på dette tema-site på dlf.org.

Annoncen bragt i landets dagblade i dag kan downloades her.