Nyheder

Færre undervisningstimer til lærerne i Rudersdal

I Rudersdal har lærerne og kommunen indgået en aftale om arbejdstiden, som formelt gælder frem til 2018. Ifølge Fagbladet Folkeskolen er der med aftalen sikret, at lærerne på kommunens skoler skal undervise 20 timer mindre årligt.

Marianne Toftgaard, formand for Rudersdalkredsen, er glad for, at aftalen mellem kreds og kommune betyder, at kommunen og skolelederne er gået med til at forhåndsreservere 40 timer af hver lærers arbejdstid til ekstra samarbejde om konkrete elementer i reformen - nemlig synlig læring og digitalisering

- Det vil så også sige, at vi skal undervise mindre - 20 timer mindre som minimum per fuldtidsstilling - noget vi har sukket efter længe, siger Marianne Toftgaard til Fagbladet Folkeskolen.

Det at have en aftale har også stor værdi i forhold til at få indflydelse på fortolkningen af lov 409, påpeger hun.

- Det er godt på to områder, fordi vi nu har en aftale og ikke bare en ledelses fortolkning af en lov. Aftalen læner sig stadig op af Lov 409, men nu er det en aftale. Og det er godt, fordi en aftale giver en fælles forpligtigelse. Lokalt har vi nu forpligtet os på, at vi vil arbejde sammen og få det her til at virke, siger hun til folkeskolen.dk.

Læs også: Fagbladet folkeskolen: Rudersdal-lærere får et år med færre undervisningstimer