Nyheder

DLF lancerer ny kampagne: Skriv under imod STOPfyldte klasser

Danmarks Lærerforening vil sætte en stopper for store klasser i kampagnen ’STOPfyldte klasser’. Du kan være med i kampagnen ved at skrive under imod STOPfyldte klasser online.

Alt for mange elever går i store klasser med 25 eller flere elever. Det giver mindre tid med læreren for den enkelte elev og mere uro i klassen.

Faktisk er antallet af elever, der går i en stor klasse med 25 eller flere elever, steget siden 2009, og det er nu mere end hver fjerde folkeskoleelev, der går i en alt for stor klasse. 

Det er det på tide at sætte en stopper for. Derfor lancerer Danmarks Lærerforening nu kampagnen ’STOPfyldte klasser’, hvor du kan være med ved at skrive under imod STOPfyldte klasser.

Lige nu er det lovligt, at der er op til 28 elever i en klasse. Danmarks Lærerforening mener, at der skal fastsættes et loft på maks. 24 elever i hver skoleklasse, så der er tid og ro til hver enkelt elev. Det, viser forskningen også, giver bedre trivsel og undervisningsparathed - og ikke mindst bedre resultater.