Nyheder

DUS sætter fokus på test og præstationspres i uddannelsessystemet

Danmarks Lærerforening og de seks andre organisationer i DUS holder mandag høring på Christiansborg om mistrivsel blandt børn og unge på grund af test og præstationspres i uddannelsessystemet.

Hvad siger eksperter og forskere om børn og unges trivsel i uddannelsessystemet? Og hvad vil politikere gøre ved problemerne?

Det skal en høring om stigende pres og mistrivsel blandt børn og unge i uddannelsessystemet kaste lys over.

Høringen finder sted på mandag på Christiansborg og er arrangeret af Danske Underviserorganisationers Samråd (DUS), som består af Danmarks Lærerforening, BUPL, Frie Skolers Lærerforening, Dansk Magisterforening, Gymnasieskolernes Lærerforening, Handelsskolernes Lærerforening og Uddannelsesforbundet.

Til høringen vil en række eksperter og forskere holde oplæg på baggrund af deres forskning og studier, hvorefter salen og ordstyrer Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør på Politiken, kan stille spørgsmål.

Høringen afsluttes med en paneldebat med undervisningsordførerne fra Liberal Alliance, SF, Radikale Venstre, Alternativet og Enhedslisten.

Efter høringen vil DUS udarbejde anbefalinger til politikerne på Christiansborg i håb om at kunne reducere det stigende pres og mistrivsel blandt børn og unge.

Læs hele programmet her