Nyheder

Årets folkemøde er i gang

Folkemødet 2017 er skudt i gang, og Danmarks Lærerforening er traditionen tro med. I år huser DLF 15 arrangementer under eget tag i Havnegade 21 og deltager derudover i en lang række andre debatter.

Lærerforeningen deltager for 5. år i træk, når Folkemødet i Allinge slår dørene op for meningsdannere, politikere, mediepersoner og interesseorganisationer. Fra torsdag den 15. juni frem til søndag den 18. juni vil Danmarks Lærerforening arrangere og deltage i et væld af debatter om demokrati, folkeskole og fagbevægelse.

Blandt hovedarrangementerne er:

Fredag kl. 12-13 i Havnegade 21: Hvad hvis folkeskolen ikke fandtes?
Undervisningsminister Merete Riisager, dr.pæd. Alexander von Oettingen og Lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen, debatterer, hvilke konsekvenser det ville have for fællesskabet, hvis folkeskolen ikke fandtes. Er det skolens opgave at understøtte et fællesskab i samfundet, og hvilke værdier ligger i dette fællesskab?

Lørdag kl. 12-12.45 i Havnegade 21: Hvordan kan folkeskolen fremme ligestilling ’for real’?
Undersøgelser viser, at folkeskolen ofte møder piger og drenge forskelligt og stereotypt på baggrund af køn. Hvordan kan skolen fremme ligestillingen og imødekomme samfundets ønske om demokratisk dannelse og udnyttelse af alles potentialer? Debat med uddannelses- og kønssociolog Cecilie Nørgaard, KVINFOs Henriette Laursen, forfatter Geeti Amiri, DLF’s Regitze Flannov m.fl.

Lørdag kl. 14-15 i Havnegade 21: Er fagbevægelsens rolle i demokratiet udspillet, og hvad er Alternativet?
Har fagbevægelsen et særligt demokratisk ansvar? Hvordan kan den sætte en ny dagsorden, der aktiverer medlemmerne og andre i demokratiet? Og hvordan kan de traditionelle medlemsorganisationer lære af Alternativet? Debat med Alternativets formand Uffe Elbæk, Per Christensen fra 3F og DLF’s næstformand, Dorte Lange.

Se hele oversigten over Danmarks Lærerforenings arrangementer her.