Nyheder

DLF anker dom i Erik Schmidt-sagen

Danmarks Lærerforening har i samråd med Erik Schmidt besluttet at anke dommen fra Odense Byret. Foreningen mener ikke, at Erik Schmidts opførsel burde kunne udløse en tjenstlig advarsel.

Danmarks Lærerforening og Erik Schmidt har besluttet at få prøvet sagen om den tjenstlige advarsel, Erik Schmidt modtog efter et lukket lærermøde tilbage i 2014, ved Landsretten. Dermed kommer sagen formentlig til at strække sig om på den anden side af sommerferien. Det skriver Fagbladet Folkeskolen.

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen fortæller til Folkeskolen, at han var parat til at anke dommen på stedet, da den faldt 1. november: 

- Men vi skulle have tid til at analysere dommen og læse præmisserne. Dommeren siger, at der er tale om en tjenstlig forseelse, men det vil altid være en vurdering. Det vil vi have prøvet igen, siger Anders Bondo og tilføjer:

- Dommeren forholder sig til, at han mener, der er begået en tjenesteforseelse, men han forholder sig ikke til, om han mener, at den tjenesteforseelse burde udløse en advarsel.

Ny advokat fører sagen

Dette er en af de væsenligste og mest principielle grunde til, at Danmarks Lærerforening anker sagen. Og Bondo undrer sig over udfaldet i byretten.

- Den beskrivelse, vi har fået i denne sag gennem forløbet, gør det stadig svært for mig at se, at der er tale om en tjenstlig forseelse. Erik Schmidt protesterede over en ledelses-beslutning, og i øvrigt understreger dommeren, at der var tale om lukket ledelse, siger formanden til Fagbladet Folkeskolen. 

- Og selv om man skulle synes, at Erik Schmidts attitude var uheldig, er det så nok til at give en tjenstlig sanktion i form af en advarsel? Selv om jeg udmærket er klar over, at det er den mildeste form for sanktion, siger Anders Bondo, der mener at sagen kunne være klaret ved en samtale mellem Erik Schmidt og den pågældende leder.

Danmarks Lærerforening har valgt advokat Steen Hellmann til at føre sagen ved landsretten i Bredgade i København. Advokatskiftet sker, fordi Danmarks Lærerforening ønsker, at der bliver set på sagen med friske øjne.