3.400 tillidsvalgte sagde stop til besparelser

Stemningen var høj, da tillidsvalgte fra en lang række fagforbund onsdag mødtes til topmøde.
Dkforvelfaerd (1)

Salen i Odense Congress Center var fyldt godt op, da over 3.400 tillidsvalgte fra både private og offentlige arbejdspladser sammen sagde nej til besparelser og skattelettelser og ja til investeringer i velfærden i forbindelse med initiativet Danmark for Velfærd.

Fra salen fortalte de tillidsvalgte historier om konsekvenser af besparelserne på velfærden på deres arbejdspladser. En af dem er Stella Norman Andersen, der arbejder som socialpædagog på Lundtofteskolen i Lyngby-Taarbæk Kommune.

”Vi er skåret helt ind til benet på min arbejdsplads. Det går ud over de børn med eksempelvis ADHD, som har brug for omsorg og et boost, at vi ikke har tiden til at gribe dem. Det gør ondt som pædagog, når man ikke kan gøre det, man ved, er bedst for barnet,” siger hun.

 

Manifestation om en måned

De tillidsvalgte på topmødet besluttede, at aktiviteterne under overskriften ’Stop besparelser – sig ja til velfærden’ skal fortsætte efter mødet med lokale manifestationer i hele landet den 7. november.

”Det tegner fantastisk forud for den 7. november. Jeg er ikke i tvivl om, at fagbevægelsens stemme vil blive hørt, så det kan forstås,” siger en tilfreds Per Olsen, formand for LO-Hovedstaden.

 

Vil sætte velfærden på dagsordenen

Allerede på mødet opstod der adskillige idéer til lokale aktiviteter, der skal sætte velfærden på dagsordenen.

Agnes Nielsen er lærer i Vejen Kommune. Sammen med tillidsvalgte fra en lang række andre faggrupper vil hun deltage i vælgermøder i Vejen frem mod kommunalvalget.

”Vi vil få folk til at debattere forringelser af velfærden. Vejen kommune er en af de kommuner, der har effektiviseret mest. Alle de lavthængende frugter er plukket, og hvis man vil effektivisere mere, kommer det til at gå ud over velfærden. Det vil vi få politikerne til at indse,” siger Agnes Nielsen.

Emner

Målgruppe