Nyheder

DLF-kongres: Folketinget skal sikre frie forhandlinger ved OK18

Hvis der skal være frie og lige forhandlinger for lærerne ved OK18, så skal Folketinget sikre, at beregningerne om lov 409 bliver lagt frem. Og KL skal gå ind i reelle forhandlinger hurtigst muligt. Sådan lyder nogle af hovedbudskaberne på DLF’s kongres.

I dag åbnede DLF sin kongres i Tivoli Hotel og Congress Center. Og et af hovedbudskaberne var, at politikerne i Folketinget og i KL skal sikre frie og lige forhandlinger i de kommende ovenskomstforhandlinger.

”Folketinget må være garant for, at der sker frie og lige forhandlinger ved OK18. Derfor er der brug for, at Folketinget sørger for, at alle parter får et oplyst grundlag at forhandle ud fra. Det indebærer selvfølgelig, at Beskæftigelsesministeriet udleverer de beregninger, som lov 409 bygger på,” siger Anders Bondo Christensen, formand for DLF.

KL's chefforhandler Michael Ziegler var inviteret til at tale på kongressen. Han sagde blandt andet, at den fælles opfordring fra samtlige offentligt ansatte i Forhandlingsfællesskabet og CFU om reelle forhandlinger for lærerne i OK18 havde gjort indtryk. Ifølge Michael Ziegler er der ikke nogen emner, som ikke er til forhandling, heller ikke for lærerne.

”Vi ser frem til at udveksle krav, så vi kan komme i gang".

Anders Bondo Christensen ser frem til reelle forhandlinger.  

”Det er positivt, at henvendelsen fra forhandlingsorganisationerne på det offentlige område har gjort indtryk på KL. Kongressen vedtager i disse dage kravene til OK18, og vi håber, at vi herefter hurtigst muligt kan komme i gang med reelle forhandlinger med KL på lærerområdet.”