Nyheder / DLF i medierne

DLF: Vi skal tale med eleverne om digital dannelse

Mange elever forstår ikke, hvilke konsekvenser mobning på sociale medier kan have. Derfor er det vigtigt, at lærerne diskuterer digital dannelse allerede i de små klasser, understreger DLF.

Mere end 100.000 børn og unge har været medlemmer af den lukkede Facebook-gruppe Offensimentum, der er kendt for at være et sted, hvor unge kan poste blandt andet krænkende billeder uden samtykke og like opslag, hvor andre bliver hængt ud. 

Gruppen blev lukket mandag aften, efter DR har dokumenteret, hvordan blandt andet handicappede og børn bliver groft chikaneret. 

Hos Danmarks Lærerforening har man ikke noget stort kendskab til den konkrete gruppe, men ifølge formand for Uddannelsespolitisk Udvalg, Bjørn Hansen, ved man, at det er en gruppe, "hvor det er uhensigtsmæssigt, at unge mennesker befinder sig". 

Han lægger vægt på, at den digitale dannelse skal fylde meget på folkeskolerne, så børnene kan lære konsekvenserne af deres adfærd på nettet.

- Få af eleverne er klar over, hvad de sociale medier egentlig kan. At indholdet kan deles, at det sker lynhurtigt, og at der ingen fortrydelsesknap er, siger han til DR. 

Derfor gør man fra Danmarks Lærerforenings side et stort arbejde for at forhindre eleverne i at deltage i mobning og chikane på sider som Offensimentum. 

- Vi har lavet retningslinjer for, hvordan man skal arbejde med emnet. For at få en diskussion om, hvordan vi kommer det i forkøbet. Vi skal tale med eleverne om det allerede i de mindste klasser, siger Bjørn Hansen til DR.