Nyheder

OK-resultat til afstemning

Overenskomstforhandlingerne blev som bekendt afsluttet i weekenden. Før resultatet endeligt kan vedtages som ny overenskomst, skal det sendes til afstemning blandt medlemmerne.

På det kommunale/regionale område vedtages eller forkastes forslaget direkte af medlemmerne ved en urafstemning. På det statslige område er det foreningens hovedstyrelse, der formelt har kompetencen til at vedtage eller forkaste forslaget.

Hovedstyrelsen har dog besluttet, at der på det statslige område skal gennemføres en vejledende urafstemning blandt de medlemmer, der har staten som arbejdsgiver.

Urafstemningen vil blive gennemført i perioden
fra den 25. maj til den 3. juni 2018.

Afstemningen gennemføres elektronisk via foreningens hjemmeside (Min Side). Du vil få et link til afstemningen, hvorefter du kan stemme ”JA” eller ”NEJ”. Du kan kun stemme én gang, og du kan ikke stemme ”VED IKKE”.

Der er ikke sket sammenkædning af flere overenskomstområder. Det betyder at afstemningen alene sker indenfor LC’s område, ligesom resultatet alene vil have virkning indenfor LC’s område.

Fagbladet Folkeskolen - der udkommer den 24. maj - vil have et indstik, der nærmere forklarer afstemningen og indholdet af aftalen.