Nyheder

Medlemstilbud: Få bogen "Samspil mellem skole og hjem" gratis

Den tiende bog i serien Pædagogisk Rækkevidde er nu tilgængelig gennem "Min Side". Den er skrevet af sociolog Maria Ørskov Akselvoll og omhandler samarbejdet mellem skole og hjem i en tid, hvor mange forældre oplever et øget pres.

Selvom det er børnene, der møder om morgenen, er forældrene i stigende grad en del af skolen. Vi taler om "forældreansvar" og "hjemmelæringsmiljøer", forældreintra debatteres lystigt i medierne, og mange forældre oplever øgede krav til tid, overskud og kompetencer.

Men hvordan håndterer vi udfordringerne? Hvad skal der egentlig til, hvis vi vil have et bedre og mere afbalanceret samarbejde med forældrene? Et samarbejde, hvor alle forældre har mulighed for at deltage, og hvor nogle børn ikke er bagud på point, allerede inden timen er begyndt? 

I bogen "Samspil mellem skole og hjem" undersøger sociolog og ekstern lektor ved RUC Maria Ørskov Akselvoll, hvordan forældre oplever og håndterer skole-hjem-samarbejdet i hverdagen. Og hun ser på, hvordan skoler og lærere i samarbejde med forældre kan bidrage til, at børn får lige muligheder i skolen. 

Bogen er en del af serien Pædagogisk rækkevidde. I bogserien giver nogle af landets førende pædagogiske forskere inspiration til, hvordan lærere og pædagoger kan omsætte viden til praksis på skolerne. Bøgerne er ment som et indblik, der kan give større udsyn i en travl hverdag. 

Pædagogisk Rækkevidde-serien omfatter i alt 12 bøger, der udkommer over en to årig periode. Alle bøgerne kan downloades gratis af medlemmer af Danmarks Lærerforening gennem "Min Side". 

Du kan se alle bøgerne og finde link til download her.

Oplever du problemer med at logge dig ind på ”Min Side”, så er du velkommen til at kontakte medlemsservice på telefon 33 69 63 00.