Nyheder

Indsamling til fordel for lærer

Brøndby Lærerforening starter indsamling til fordel for et medlem, der er tilbage holdt i Tyrkiet uden anklager.

Siden juli måned sidste år har en 38-årig dansk lærer og statsborger været tilbageholdt i Tyrkiet. De tyrkiske myndigheder mistænker ham for at være dansk leder af det kurdiske arbejderparti PKK, har inddraget hans pas og givet ham udrejseforbud fra landet. Men han har på intet tidspunkt været stillet for retten, endsige anklaget officielt.

Hans retssikkerhed og situation er dermed truet, og af samme årsag ønsker han at at fremtræde anonymt. DLF er bekendt med hans identitet og har løbende haft kontakt til hans advokat i Danmark. 

De danske myndigheder arbejder på at få situationen løst, men ifølge Udenrigsministeriet er der foreløbig ikke udsigt til, at han kan komme hjem til Danmark.

Økonomisk håndsrækning

Den pågældende lærers kreds, Brøndby Lærerforening, har sikret ulønnet orlov samt hjælp fra understøttelseskassen. Men foreningen ønsker derudover at afbøde de økonomiske konsekvenser, situationen har haft for familien i Danmark.

Derfor har Brøndby Lærerforening iværksat en indsamling til fordel for medlemmet. Formålet er at hjælpe familien med udgifter til eksempelvis advokatbistand. 

Du kan se indsamlingen her.