Nyheder

Medlemstilbud: Download bogen 'Mobning' gratis

Helle Rabøl Hansen fra DPU har skrevet bogen 'Mobning', der er den niende i Pædagogisk Rækkevidde-serien. Medlemmer af DLF kan downloade bogen gratis på Min Side.

Engang var det buksevand på toilettet. I dag har mobning i folkeskolen andre former, men mekanismerne er de samme. Og uanset om mobningen sker i undervisningen, i frikvartererne eller på de sociale medier, skal årsagerne findes i fællesskabet.

Derfor er det vigtigt, at lærerne har blik for, hvad der er på færde, når elever bliver udstødt fra fællesskabet, når man skal forebygge og forhindre mobning. 

I den nyeste bog i Pædagogisk Rækkevidde-serien tager Helle Rabøl Hansen fra DPU læseren med gennem 20 års mobbeforskning. Og hun fortæller om sin egen vej gennem et felt, hvor fokus er skiftet fra at se på ofrets og udøvernes roller og ansvar til at se på det fællesskab, som børnene er en del af.

I bogserien giver førende forskere viden til skoledagen og inspirerer til praksisnær pædagogisk udvikling. Serien udgives af Aarhus Universitetsforlag i samarbejde med Danmarks Lærerforening og Frie Skolers Lærerforening. Medlemmer kan downloade alle bøgerne som e-bog og lydbog gennem 'Min Side', og den trykte bog kan købes til specialpris.

Læs mere om 'Mobning' og download den og de andre bøger i serien her.

Målgruppe