Nyheder

1.000 kabineansatte i SAS sender støtteerklæring til lærerne

Danmarks Lærerforening har modtaget en støtteerklæring fra CAU (Cabin Attendants Union), der organiserer cirka 1.000 kabineansatte i SAS. Læs erklæringen nedenfor

Støtteerklæring fra CAU

CAU udtrykker sin støtte og solidaritet med de offentlige ansatte/lærerne i forbindelse med de strandede forhandlinger om en ny overenskomst, OK18 og den konflikt, som risikerer at blive en realitet. 

Formand for CAU, Christa Ceré, udtaler:

”Forhandlingsforløbet om at forny overenskomsterne på det offentlige område bærer præg af, at de offentlige arbejdsgivere har svært ved at adskille rollen som arbejdsgiver fra rollen som lovgiver. Dette udfordrer den danske model, der bygger på princippet om forhandlede aftaler, der indgås mellem ligeværdige parter.

Lærernes arbejdstid er – som det eneste område på arbejdsmarkedet – reguleret efter en lovgivning og ikke på baggrund af en aftale. Lovindgrebet efter lockouten i 2013 måderfor erstattes af en forhandlet aftale parterne imellem”.

Christa Ceré opfordrer de offentlige arbejdsgivere til at vise imødekommenhed overfor lønmodtagerne, så vi kan undgå en altomfattende konflikt på det offentlige område.


Se de mange støttetilkendegivelser, som de offentligt ansatte har fået via sociale medier og mails fra andre faggrupper.