Nyheder

Bondo: Ny start i folkeskolen

Kommuner og lærere har et fælles mål, og derfor skal samarbejdet styrkes centralt og lokalt, skriver Anders Bondo Christensen i et debatindlæg i Jyllands Posten.

Danmarks Lærerforenings kongres har drøftet, hvordan vi kan bidrage til at styrke det lokale smarbejde, som vi under overskrften "Ny Start" aftalte med KL i forbindelse med overenskomstaftalen, der blev indgået i foråret. 

Kongressen valgte at udtrykke sit ønske om samarbejde i et brev til alle landets kommunalbestyrelser. I det brev peger vi på, hvordan vi sammen kan styrke kvaliteten af undervisningen. 

Kommuner og lærere har et fælles mål om, at folkeskolen er forældrenes førstevalg for deres børns undervisninge - og at lærerne finder, at folkeskolen er en attraktiv ramme om deres lærerliv. Det er grunden til, at vi forpligtede hinanden på, at vi i denne overenskomstperiode i fællesskab skal arbejde for at styrke samarbejdet på alle niveauer. 

Hvis folkeskolen fortsat skal kunne danne og uddanne elever, som folkeskolen har formået i 200 år, kræver det, at folkeskolen kan fastholde og rekruttere dygtige og engagerede lærere, og at folkeskolen har rammer, der understøtter, at lærere, børnehaveklasseledere og ledelse kan lykkes med deres opgaver. I rigtig mange kommuner er der heldigvis allerede taget initiativ til et styrket samarbejde. 

Danmarks Lærerforening forpligtede sig med OK18 til, at vi lokalt og centralt kommer i mål med dette i alle kommuner og på alle skoler. Med drøftelserne på kongressen har vi yderligere kvalificeret organisationen til at løfte denne opgave. Vi ser frem til at fortsætte og styrke samarbejdet med KL. 

Dette debatindlæg er bragt i Jyllands-Posten d. 5. november 2018.