Pressemeddelelser

DLF vinder i Arbejdsretten: Vi forventer, at Sputnik kommer til forhandlingsbordet

Danmarks Lærerforening har vundet en sag mod Skolen Sputnik i Arbejdsretten.

Arbejdsretten har torsdag formiddag givet Danmarks Lærerforening og Lærernes Centralorganisation medhold i, at blokaden mod Skolen Sputnik er lovlig. Blokaden er et led i foreningens forsøg på at forhandle en overenskomst for de ansatte, som underviser på skolen.  

- Først forlod Sputnik forhandlingsbordet om en overenskomst for underviserne. Derefter anlagde de denne arbejdsretssag mod os, da vi indledte en blokade mod Sputnik for at få dem tilbage til forhandlingsbordet. Nu har de tabt deres sag, og vi har rettens ord for, at vores blokade er lovlig. Dommen er klokkeklar. I dommens bemærkninger tages alle vore begrundelser under sagen til følge. Derfor fortsætter stillingsblokaden, og vi forventer, at Sputnik vender tilbage til forhandlingsbordet, så vi kan få aftalt en overenskomst for skolens undervisere, udtaler Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforenings overenskomstudvalg.

Blokaden omfatter medlemsorganisationer af Lærernes Centralorganisation, dog ikke Socialpædagogernes Landsforbund, og betyder, at de berørte medlemmer ikke må lade sig ansætte i stillinger på Skolen Sputnik, som vedrører undervisningsopgaver efter bekendtgørelsen om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand efter folkeskoleloven i dagtilbud og behandlingssteder. Blokaden omfatter også stillinger på Sputniks STU-del, der er omfattet af bekendtgørelse af lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.