Nyheder

Partier vil give lærerne penge med til forhandlingerne om arbejdstid

Flere partier er klar til at give folkeskolen en milliardindsprøjtning. Pengene skal følge lærerne og KL ind i arbejdstidsforhandlingerne.

Folkeskolen.dk kan man i dag onsdag læse, at fire partier – Radikale, SF, Enhedslisten og senest Alternativet – melder sig klar til at sende en stor pose penge med til de kommende forhandlinger mellem Danmarks Lærerforening og KL om en arbejdstidsaftale for lærerne.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, glæder sig over partiernes udmeldinger.

- Der er nu fire partier i Folketinget, der har det som en del af deres valgløfte at sikre, at vi kan lave en ordentlig arbejdstidsaftale for lærerne. Det er enormt positivt, lyder reaktionen fra formand Anders Bondo Christensen.

DLF-formanden er glad for, at partilederne selv påpeger, at det ikke er Folketingets opgave at opstille krav for forhandlingerne.

- Forhandlingerne er et anliggende mellem os og KL, og jeg er rigtig glad for, at partierne selv understreger, at de ikke skal blande sig. Men at der er politisk opbakning til, at vi kan lykkes med at lande en aftale, det er fantastisk positivt, siger Anders Bondo Christensen.