Nu begynder forhandlingerne med KL om lærernes arbejdstid

I dag begynder de officielle forhandlinger om en ny aftale for lærerne. De såkaldte periodeforhandlinger skal efter planen ende i en arbejdstidsaftale, der kan erstatte Lov 409.

Med Lærerkommissionens arbejde og ”Ny Start”-samarbejdet som bagtæppe sætter parterne sig i dag ved forhandlingsbordet for første gang i periodeforhandlingerne, der er berammet til at vare til senest den 27. april.

- Vi har forberedt os godt. Vi har haft flere møder med KL, hvor vi har drøftet, hvad det var, Lærerkommissionen skrev i deres rapport, så vi på den måde har et fælles udgangspunkt for de forhandlinger, vi nu går ind i, siger formand for Danmarks Lærerforening og chefforhandler i Lærernes Centralorganisation Anders Bondo Christensen.

Forhandlingerne er en del af den aftale, som parterne indgik ved forliget om OK18. Målet med forhandlingerne er, at parterne ved forhandlingsbordet lander en reel aftale om lærernes arbejdstid, der derved erstatter Lov 409, der har reguleret arbejdstiden siden 2013.

- Mit helt store mål er, at vi når frem til en aftale, som vi og som KL fuldt og helt står inde for. Det vil sige, at vi sammen kan gå ud og fortælle kommunerne, kredsene, lærerne og skolelederne, at den her aftale, tror vi på, kan være med til at skabe rammen om bedre undervisning, om en styrkelse af lærernes professionelle kapital, indflydelse på deres dagligdag og ikke mindst skabe et bedre arbejdsmiljø for lærerne, som indtil nu har været omfattet af Lov 409, siger Anders Bondo Christensen.

Forhandlingerne kommer til at tage udgangspunkt i fem konkrete punkter, som Lærerkommissionen adresserede som særligt vigtige. De handler blandt andet om at skabe bedre sammenhæng mellem tid og opgaver, sikre en rimelig opgavefordeling og give lærerne større indsigt i skolens planlægning.

Læs mere om forhandlingerne i dette dobbeltinterview med Michael Ziegler og Anders Bondo Christensen på folkeskolen.dk, eller se formanden fortælle mere i videoen herunder. 

 

Emner

Målgruppe