Pressemeddelelser / Nyheder

Nordjysk skolelukning bør gælde alle klassetrin

Gordon Talerstol 414X280
De seneste restriktioner om nedlukning af offentlige institutioner - herunder skoler - er ifølge Danmarks Lærerforening et nødvendigt tiltag. Men alle klassetrin bør sendes hjem

Regeringen har netop meldt ud på et pressemøde, at man i syv nordjyske kommuner sender 5. til 8. klassetrin hjem som følge af den seneste udvikling i coronasmitten i Nordjylland. Danmarks Lærerforening bakker op om hjemsendelsen, men mener det bør gælde alle klassetrin. Udover hjemsendelsen af 5. til 8. klassetrin opfordres borgere til så vidt muligt at blive inden for kommunegrænsen. Kultur- og fritidslivet lukkes ned. Barer, caféer og restauranter lukkes, ligesom både kommunalt og privat ansatte anbefales at arbejde hjemme – med mindre der er tale om kritiske funktioner.

”Med så omfattende en nedlukning af samfundet i kommunerne, er det også logisk at lukke ned for skolerne i en periode. Der er ingen tvivl om, at langt de fleste lærere vil gå rigtig langt for at opretholde en så normal skolegang som muligt, indtil vi er ude på den anden side af pandemien. Men med den nordjyske mutation af coronavirusset mener vi helt klart, at det er helt nødvendigt at sende alle skolebørn hjem. For lærernes, elevernes og samfundets skyld”, siger Gordon Ørskov Madsen, der er formand for Danmarks Lærerforening.

Udviklingen i coronasmitten i Nordjylland vækker stor bekymring hos lærere, som ifølge de nordjyske kredsformænd er meget utrygge ved situationen.

”Jeg har her til morgen været i kontakt med kredsformændene i de berørte nordjyske kredse, og de er alle sammen meget bekymrede over udviklingen. Det er blandt andet på baggrund af den direkte kontakt til vores medlemmer i de berørte områder, at vi nu klart og tydeligt opfordrer til, at myndighederne også lukker skolerne, indtil situationen i Nordjylland er under kontrol”, siger Gordon Ørskov Madsen.

Ved forårets nedlukning varetog landets lærere undervisningen af eleverne som ”fjernundervisning”. Det vil sige, at elever, i det omfang det var muligt, blev undervist digitalt. En lignende løsning kan være mulig i de berørte kommuner, indtil situation er under kontrol.

”Fjernundervisning er absolut en nødløsning, og jeg ved, det er meget at bede vores medlemmer om. Men denne situation er ekstraordinær, og vi bliver nødt til at tilpasse os udviklingen i pandemien, der udvikler sig dag for dag”, siger Gordon Ørskov Madsen, der formand i Danmarks Lærerforening.

På pressemødet lagde statsministeren vægt på, at hun fortsat vil være i tæt dialog med de faglige organisationer.

”Vi har løbende i dialog med myndighederne og oplever generelt en åbenhed i forhold til vores anbefalinger. Derfor vil vi i fællesskab følge udviklingen tæt de kommende dage”, siger Gordon Ørskov Madsen.

Det berørte kommuner er Læsø, Thisted, Vesthimmerland, Brønderslev, Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn. Restriktionerne gælder i fire uger.

Emner

Målgruppe