Nyheder

Ny bekendtgørelse gør det muligt at aflyse prøver i valgfag

Efter opfordring fra bl.a. Danmarks Lærerforening har undervisningsministeren nu udarbejdet en bekendtgørelse, der gør det muligt at aflyse prøver til vinter

Det bliver op til den enkelte skoleleder at vurdere, om det vil være muligt at afholde prøver i en række praktisk/musiske valgfag henover vinteren. Det skriver undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i et brev til Danmarks Lærerforening og en række andre organisationer. 

”Bekendtgørelsen indeholder en løsning svarende til den, der også er valgt for gymnasiale prøver, hvor den enkelte skoleleder får kompetence til lokalt at aflyse prøver i prøveterminen december-januar, hvis det er nødvendigt. Bekendtgørelsen omfatter alle prøver i folkeskolens 8., 9. og 10. klasse i vinterprøveterminen, herunder prøverne i de praktiske/musiske valgfag. Elever, der har fået deres prøve aflyst, vil i stedet få ophøjet deres sidste standpunktskarakter til en prøvekarakter”, skriver ministeren blandt andet i brevet.

Ministeren understreger samtidig, at det endnu er for tidligt at tage stilling til prøveafviklingen til sommer:

”…meget kan nå at ske, både med hensyn til undervisningen i de praktiske/musiske valgfag og med hensyn til covid-19. Jeg vil derfor indtil videre holde øje med situationen og på et senere tidspunkt vurdere, om der er grund til tiltag i forhold til prøverne i sommerprøveterminen”.

Læs hele brevet fra ministeren her 

Find mere information om corona her