Nyheder

DLF kæmper for, at medlemmerne kan gå sikkert og trygt på arbejde

Danmarks Lærerforening har presset på for tydelige retningslinjer for at undgå coronasmitte på skolerne. Formand Gordon Ørskov Madsen er glad for, at Undervisningsministeriet nu har offentliggjort en plan for genåbningen med nye retningslinjer.

De elever, som ikke er i nødpasning, på specialskole eller i specialklasse, er sendt hjem for at holde smitten på skolerne og i samfundet nede. Det er fornuftigt, ikke mindst i lyset af de rekordhøje smittetal, vi ser disse dage. Når skolerne forventes at genåbne den 5. januar, bliver det med nye retningslinjer, som ministeriet har meldt ud. Retningslinjerne lyder blandt andet:

- Alle ansatte og børn, undtagen eleverne i børnehaveklasserne, testes to gange ugentligt. Der vil blive etableret testfaciliteter ved skolerne og stillet gratis selvtest til rådighed.

- Elever skal så vidt muligt holde sig inden for stamklasserne.

- Der skal holdes afstand blandt ansatte, forældre m.fl., og det skal overvejes lokalt, om aflevering og afhentning skal foregå udendørs, om forældre skal bruge mundbind eller visir indendørs mv.

Formand Gordon Ørskov Madsen er tilfreds med, at der nu er kommet nye retningslinjer, som forhåbentlig bliver taget i brug og kan bidrage til et sikkert arbejdsmiljø og en tryg genåbning på skolerne efter nytår.

- Jeg er glad for, at der bliver skruet op for testkapaciteten, og at det bliver gjort mere smidigt, så alle forhåbentlig bliver testet to gange om ugen. Vi har hele tiden peget på, at der skal skrues op for testkapaciteten. Vi kan håbe, at flere er blevet vaccineret, når vi når januar, og med test kan vi opdage smitte hurtigt, inden man når at smitte andre, siger han til folkeskolen.dk.

Formanden understreger samtidig, at det nu er afgørende, at kommuner, ledere og lærere bruger de nye tiltag aktivt og skruer op, når smitten rammer lokalt.

- Man skal vide, at de her muligheder er der, og at de skal sættes i værk, når der er brug for det. Det skal gøres tydeligt over for lærerne, skolerne og kommunerne, siger Gordon Ørskov Madsen til folkeskolen.dk.

Danmarks Lærerforening presser ligeledes på for, at det bliver muligt for lærerne at bære mundbind. Det fortæller formand for Arbejdsmiljø- og Organisationsudvalget Thomas Andreasen.

- Der er nogen, som vil være glade for den tryghed, for eksempel hvis de har sårbare ægtefæller eller børn hjemme, og det undrer os, at man ikke vil lade lærerne få den mulighed. Det vil jo forebygge sygdom blandt lærerne og dermed være med til at man kan holde skolerne åbne. Så det er helt sikkert noget vi vil tage op med undervisningsministeren,” siger Thomas Andreasen til folkeskolen.dk

Find de nyeste retningslinjer, spørgsmål og svar på grundskoleområdet fra Børne- og Undervisningsministeriet

Målgruppe