Aftale om arbejdstiden på det regionale område

Parterne blevet enige om en arbejdstidsaftale for medlemmerne på det regionale område. Dermed er der indgået aftaler på alle tre områder.

Siden lærerne og kommunerne i august sidste år blev enige om en arbejdstidsaftale, har parterne forhandlet om at overføre A20 til det statslige og det regionale område. Forrige uge landede aftalen på det statslige område, og nu er Lærernes Centralorganisation (LC) og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) nået til enighed om en arbejdstidsaftale for medlemmerne på det regionale område. 

Det glæder Gordon Ørskov Madsen, formand for LC og Danmarks Lærerforening.

- Det er en milepæl, både fordi det er en stærk aftale, som vil forbedre forholdene for vores medlemmer, og fordi vi med denne aftale får alle lærerne med. Med denne aftale kan vi sige endegyldigt farvel til lov 409, og det er jeg personligt meget glad for, siger Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening.

- Vi er nu i mål på alle områder, og vi står med tre gode aftaler. Opgaven har været at oversætte den kommunale arbejdstidsaftale til en aftale, der kan passe ind i en regional virkelighed, og det synes jeg, vi er lykkedes godt med, siger Gordon Ørskov Madsen.

Du kan læse hele aftalen her

Aftalen følger den kommunale aftale og træder i kraft 1. februar, så den kan være fuldt gældende allerede den 1. august 2021.