Nyheder

Danmarks Lærerforening og Psykiatrifonden inviterer til gratis webinar om børn som pårørende til forældre med psykisk sygdom

310.000 børn vokser op i hjem, hvor enten en far eller mor har en psykisk lidelse. Dertil kommer børn, der vokser op med en søskende med en psykisk diagnose. Disse børn overses ofte i skoler og daginstitutioner blandt andet pga. det store tabu, der er forbundet med psykisk sygdom og fordi de kan være svære at opdage. Danmarks Lærerforening og Psykiatrifonden vil derfor sammen dykke ned i dette vigtige emne i et webinar med formålet at klæde lærere på med den nyeste viden samt konkrete råd og vejledning til, hvordan man som lærer kan støtte børn som er pårørende.

På webinaret vil professor i børne og ungdomspsykiatri, Anne Thorup, give dig viden om, hvad vi forstår med psykisk sygdom, hvordan psykisk sygdom kan påvirke forældreevnen, og hvilke konsekvenser dette kan have for et barn i familien.

Herudover vil Anne have fokus på, hvordan du som lærer - med den rette opmærksomhed og indsats - kan gøre en stor forskel i at forebygge psykisk mistrivsel og senere psykisk sygdom hos  barnet.

Seniorprojektleder hos Psykiatrifonden, Malou Laursen, kort fortælle om, det nationale kompetencecenter for børn og unge i familier med psykisk sygdom (kombu) og hvor du som fagperson kan hente nyttig viden, downloade enkle redskaber og finde rådgivning og tilbud, som kan hjælpe dig i dit arbejde som lærer.

Vigtigst af alt vil Cecilie Frølund, som er vokset op med en psykisk syg mor, fortælle sin historie om at være barn til en psykisk syg mor og give dig som lærer en opmærksomhed på, hvilke konsekvenser det kan have at vokse op i en familie med psykisk sygdom, og hvordan du som fagperson kan hjælpe - set fra barnets perspektiv.

Tilmeld dig webinaret hos Psykiatrifonden

Program for webinaret den 26. august 15:30-16:45

15.30- 14.35: Velkommen ved Danmarks Lærerforening

15.35- 15.55: Fakta om familier med psykisk sygdom, v. professor Anne Thorup
Dette oplæg vil give dig viden om, hvordan psykisk sygdom kan påvirke forældreevnen, og hvilke konsekvenser dette kan have for et barn i familien. Der vil tilmed være fokus på, hvordan du som lærer - med den rette opmærksomhed og indsats - kan gøre en stor forskel i at forebygge psykisk mistrivsel hos barnet.

15.55-16.15: At vokse op i en familie med psykisk sygdom, v. Cecilie Frølund
Dette oplæg vil give dig som lærer en opmærksomhed på, hvilke konsekvenser det kan have at vokse op i en familie med psykisk sygdom, og hvordan du som fagperson kan hjælpe - set fra barnets perspektiv.

16.15-16.35: Dialog og spørgsmål

16.35-16.40: Hvad kan Kombu hjælpe dig med v. projektleder Malou Laursen

16.40-16.45: Tak for i dag v. DLF

Få mere viden om projektet 

 

Kontakt

Har du problemer med at tilmelde dig eller spørgsmål til arrangementet, kan du kontakte Juliane Christiansen på jch@dlf.org

Emner

Målgruppe