Nyheder

Danmarks Lærerforening har sikret 73 millioner erstatningskroner til medlemmer ramt af arbejdsskader

I 2020 har Danmarks Lærerforening hjulpet foreningens medlemmer til at få økonomisk erstatning for samlet 73 millioner kroner.

Når ulykken er ude, er det godt, man har fagforeningen ved sin side. Det kan en stor gruppe medlemmer af Danmarks Lærerforening bevidne. For foreningens arbejdsskadestatistik er netop blevet godkendt af hovedstyrelsen. Statistikken viser, at foreningen i 2020 har hjulpet medlemmer, der har været udsat for en arbejdsskade, til at få økonomisk erstatning for samlet set 73 millioner kroner.

”73 millioner kroner i erstatninger er et højt og flot tal, der understreger en af værdierne ved at være medlem af en fagforening. Glider du på isen, står fagforeningen klar til både at gribe og hjælpe dig. Det er beløbet også et udtryk for," siger Thomas Andreasen, der er formand for Arbejdsmiljø- og Organisationsudvalget, og tilføjer:

"Bag tallene gemmer der sig desværre også nogle alvorlige historier, og derfor er det så vigtigt, at vores medlemmer får hjælp og får erstatning, så de kan komme videre efter en alvorlig ulykke,” siger Thomas Andreasen.

Det er tredje år i træk, at det samlede beløb for erstatninger stiger. Over en tre-årig periode betyder det, at foreningen har sikret knap 200 millioner kroner i erstatninger til medlemmer. Det viser, at fællesskabet betaler sig og hjælper dig med at komme på benene igen, mener Thomas Andreasen.

”Det sætter en tyk streg under, at fællesskab betaler sig. Det er også et af mange gode argumenter for, hvorfor man skal være medlem af en fagforening. Det er ikke et mål i sig selv at sikre større og større erstatninger, men det er meget tilfredsstillende, at vi hjælper medlemmerne med at få den erstatning, de har krav på. Og det kommer vi til at forfølge i fremtiden,” siger formanden for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget.

Han bakkes op af arbejdsskadekonsulent i Danmarks Lærerforening Alan Frank Hansen, som opfordrer medlemmerne til at melde arbejdsskaden, hvis de har været udsat for en.

”Rekorder har vi ingen interesse i. Målet er altid, at vores medlemmer får den erstatning, som de er berettiget til. Desværre lever vi i en tid, hvor det desværre langt fra er givet, at myndigheder og forsikringsselskaber giver den erstatning, man har krav på. Vi kan kun føre de sager, som vi får kendskab til," siger Alan Frank Hansen og tilføjer:

"Derfor opfordrer vi altid til, at vores medlemmer melder arbejdsskader til AMR eller TR, samt beder kredsen sende sagen til sekretariatet, når der er varige følger, eller forsikringsselskaber ikke behandler spørgsmål om anerkendelse eller behandlingsudgifter retvisende. Det er en af de ting, en fagforening er til for." 

I 2020 hjalp Danmarks Lærerforening medlemmerne til totalt 73.110.605 kroner i erstatning for arbejdsskader.