Nyheder

Gratis e- og lydbog til alle medlemmer: ’Med flere sprog i klassen’

Den 20. bog i serien ’Pædagogisk rækkevidde’ er udkommet. Bogen hedder "Med flere sprog i klassen" og er skrevet af Line Møller Daugaard og Helle Pia Laursen.

I en globaliseret verden og et land som Danmark med formentlig over 100 forskellige sprog burde en skolepige som Ayesha have det som en fisk i vandet. Hendes modersmål er afghansk, men hendes stærkeste sprog er dansk. Arabisk kender hun fra Koranen, hun forstår norsk takket være TV-serien SKAM, og så taler hun selvfølgelig engelsk und ein bisschen Deutsch.

Alligevel viser undersøgelser gang på gang, at elever som Ayesha med et andet modersmål end dansk ofte klarer sig dårligere i skolen og i uddannelsessystemet. I "Med flere sprog i klassen" viser Line Møller Daugaard og Helle Pia Laursen, at vi ikke kan reducere børns sproglige repertoire til et spørgsmål om at være ’tosproget’ eller have ’dansk som andetsprog’.

Samtidig giver de eksempler på, hvordan lærere kan udnytte elevernes flersprogethed i undervisningen, så den gavner alle børn og bliver en ressource for børnenes læring og trivsel.

Bogen er en del af serien ’Pædagogiske rækkevidde’ og er gratis for alle medlemmer af foreningen. Bøgerne udgives af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag samt Frie Skolers Lærerforening.

Find bogen - og alle andre bøger i serien 'Pædagogisk Rækkevidde' - til download som e-bog eller lydbog via ’Min Side’. 

Sådan hente du bøgerne som medlem

  1. Gå til 'Min side' for at hente "Pædagogisk Rækkevidde"

  2. Når du er logget ind på 'Min side', vælger du menupunktet ’Pædagogisk Rækkevidde' nederst i menuen til venstre.

  3. Klik på linket til Unipress.

  4. På Unipress’ side scroller du ned og finder den bog, du gerne vil læse eller lytte til. Klik på knappen ’Download gratis’ og gå til selve bogens side.

  5. Klik herefter på pilen ved siden af knappen ’Download’.

  6. Her kan du hente bogen som fil (e-bog, pdf eller Mobi-format).
    Eller du kan hente bogen som lydfil (mp3).

God fornøjelse!

Målgruppe